10.11.2015

Preview: Musí to byť zápas o nás, nie o súperovi

V stredu 11. novembra 2015 o 13:30 odohrá Ružomberok v Topoľčanoch zápas 5. kola Slovnaft Cup-u s domácim tímom MFK Topvar Topoľčany. Pred pohárovým duelom sme sa rozprávali s hlavným trénerom ružomberského A mužstva Ladislavom Peckom.

Liptáci sa v poslednom kole pred novembrovou reprezentačnou prestávkou, počas ktorej ich čaká pohárový zápas s Topoľčanmi, predstavili v Žiline. Domácemu tímu podľahli 0:2, s osemnástimi bodmi zostali na ôsmej priečke a hlavný lodivod tímu spod Čebraťa musel kvôli trestu od DK SFZ sledovať zápas len z hľadiska. „Nemáte kontakt s mužstvom, nemôžete ho trošku ovplyvniť, ale stalo sa bohužiaľ. Už to nezmeníme. Je to úplne iné, ako keď ste s nimi na lavičke,“ spomínal si šéf ružomberského realizačného tímu na zápas. Jeho zverenci mu v ňom nespravili veľa radosti. Sklamaním bol hlavne druhý polčas: „Myslím si, že to bol náš najslabší výkon, čo som v Ružomberku. Stalo sa nám to u takého súpera, ktorý nás potrestá a to sa nesmie stávať.“

V Slovanft Cup-e, kde sa hrá na jedno víťazné stretnutie sa Liptáci už tretíkrát predstavia na pôde svojho súpera. V doterajšom priebehu si počínali suverénne. V druhom kole mal tím z centra Dolného Liptova voľný žreb a v ďalších súbojoch zdolal Šarišské Michaľany 7:0 a Dunajskú Lužnú 7:2. Súper Ružomberčanov, MFK Topvar Topoľčany, v 3. lige ZSFZ okupuje predposlednú sedemnástu priečku. V Slovnaft Cup-e sú však Topoľčany úspešnejšie, keď na súperovej pôde zdolali Partizánske 4:1, Šurany 2:1, Prečín 3:1 a Čaňu 6:2. „Nesmieme sa zamerať na Topoľčany, musíme hrať, byť dominantní. Musí to byť zápas o nás, musíme ho rozhodnúť a vyhrať,“ razantne odpovedal Ladislav Pecko.

Kvôli zraneniam nebudú môcť do zápasu zasiahnuť Štefan Senecký, Marek Sapara, Martin Nagy, Juraj Vavrík a Lukáš Lupták. Z dôvodu trestu na jedno stretnutie nebude strážiť priestor medzi tromi žrďami Darko Tofiloski, ktorý videl v minulom kole Slovnaft Cup-u v Dunajskej Lužnej červenú kartu. V stredu bude Liptákom taktiež chýbať aj útočník Martin Jakubko nominovaný na prípravné zápasy Slovenska so Švajčiarskom a Islandom.

Zmeny stavu nájdete TU!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK