13.11.2015

Slovensko aj s Martinom Jakubkom zvíťazilo nad Švajčiarskom

Slovenská futbalová reprezentácia odohrala v Trnave prvý z dvoch naplánovaných prípravných zápasov, v ktorom si zmerala sily so Švajčiarskom.

Do zápasu nastúpil v základnej zostave aj bývalý hráč nášho klubu Juraj Kucka. Slováci sa od začiatku snažili o aktívnu hru a v 11. minúte našiel Hamšík peknou prihrávkou Maka, ktorého sľubný prienik zastavil obranca. O sedemnásť minút neskôr sa na druhej strane prihlásil o slovo Shaqiri a jeho strelu z rohu pokutového územia vyrazil Mucha. V 39. minúte zahrávali Slováci roh. Center od rohovej zástavky predĺžil Kucka za vzdialenejšiu žrď, odkiaľ vrátil loptu nazad pred bránu Škrtel a Ďuriš ju už bez problémov upratal hlavou do siete – 1:0. V závere polčasu sa ešte prezentoval Mucha, keď vyrazil nebezpečnú strelu hostí.

Vstup do druhého dejstva vyšiel futbalistom spod Tatier priam ideálne. V 48. minúte zvýšil Ďuriš svojím druhým gólom na 2:0 a o sedem minút neskôr sa pred odkrytou časťou brány nemýlil Mak – 3:0. Podobne ako v poslednom kvalifikačnom súboji v Luxembursku aj tentokrát prišlo na rad zdramatizovanie zápasu. V 63. minúte hlavou znížil Derdiyok na 3:1 a o štyri minúty neskôr sa po rohovom kope presadil Drmič – 3:2. V 73. minúte prišiel do hry aj náš hráč Martin Jakubko. Nervózny záver už nepriniesol zmenu skóre a po záverečnom hvizde hlavného rozhodcu sa mohli slovenskí reprezentanti tešiť z víťaznej premiéry v novej trnavskej aréne.

Slovensko – Švajčiarsko 3:2 (1:0)

Góly: 39. a 49. Ďuriš, 55. Mak - 63. Derdiyok, 67. Drmič

Žlté karty: 90+2. Ďuriš, 90+4. Škrtel – 79. Seferovič, 90+4. Drmič

Slovensko: Mucha - Gyömbér (73. Sabo), Škrtel, Ďurica, Hubočan - Hrošovský (86. Greguš), Kucka (73. Pečovský) - Mak (73. Šesták), Hamšík (88. Duda), Weiss (73. JAKUBKO) - Ďuriš

Švajčiarsko: Bürki - Lichtsteiner (59. Lang), Schär, Djourou, Moubandjé - Fernandes (59. Behrami), Inler (74. Zuffi), Kasami (59. Drmič) - Shaqiri, Derdiyok (74. Seferovič), Stocker (59. Mehmedi)

Rozhodovali: Zelinka - Pelikán, Paták (všetci Česko)

Diváci: 17 582

ZDIEĽAJ ČLÁNOK