1.12.2015

Hodnotenie jesene – U12

Po prípravkách prichádzajú v hodnotení jesene na rad žiacke kategórie. Ako prvý vyberáme najmladší tím U12, ktorý trénuje pod vedením Ota Omastu.

Prechod z prípravky do žiackej kategórie so sebou prináša určité špecifiká a mladí futbalisti si na ne museli počas jesene zvykať. „Ako vo väčšine prípadov, keď tréner preberie nový kolektív, jeseň bola o spoznávaní sa. V tejto časti sezóny sme sa zamerali na prechod do odlišného herného systému, aký chalani doteraz hrávali. Zväčšila sa im herná plocha a aj počet hráčov v hre. Zo systému 5+1 prešli na systém 7+1,“ vysvetľuje tréner.

Prispôsobovanie sa novému hernému štýlu samozrejme nebolo jedinou náplňou práce kategórie U12. V druhom rade sme sa zamerali na individuálne herné činnosti a na ich zdokonaľovanie, ako napríklad jeden na jedného, prvý dotyk, prihrávková činnosť atď. V jednoduchosti na prácu s loptou,“ povedal šéf realizačného tímu najmladšieho žiackeho výberu a ďalej pokračoval: Takisto sme sa zamerali na hernú súčinnosť hráčov v poli, ktoré sme sa snažili nacvičovať hlavne cez malé hry a takisto ovládanie priestoru cez prechod otvárania ihriska a hry v priestore.“

Po jeseni patrí tejto vekovej kategórii v tabuľke I. ligy mladších žiakov – stred priebežné tretie miesto. Teraz prichádza na rad zima, aké sú plány na toto obdobie? V najbližšom čase nás čaká prechodné obdobie, v ktorom si chceme od futbalu oddýchnuť a zamerať sa aj na iné športové odvetvia, ako je basketbal, volejbal alebo hádzaná, aby sme u hráčov rozvíjali športovú všestrannosť. Po novom roku sa opäť vrátime k futbalu, kde sa budeme venovať príprave na jarnú časť sezóny,“ dodal Oto Omasta.

Predchádzajúce hodnotenia:

Hodnotenie jesene – U11
Hodnotenie jesene – U10
Hodnotenie jesene – U9
Hodnotenie jesene – U8  

ZDIEĽAJ ČLÁNOK