4.12.2015

Preview: V sobotu sa rozlúčime s jesennou časťou

V sobotu 5. decembra 2015 o 17:00, odohrá Ružomberok domáci zápas 19. kola Fortuna ligy s Podbrezovou, ktorým sa rozlúči s jesennou časťou súťaže. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom A mužstva Ladislavom Peckom.

Liptáci sa po piatich ligových súbojoch bez víťazstva predstavili v minulom kole v Michalovciach, kde gólmi Martina Boszoráda, Martina Jakubka a Michala Faška otočili nepriaznivý stav a zvíťazili 3:1. Po tomto výsledku sa Ružomberok s 21 bodmi vrátil na ôsmu priečku. Na 7. Senicu momentálne stráca tri body a pred 9. Zlatými Moravcami má dvojbodový náskok. „Chvalabohu sme po dlhej dobe vyhrali. Dalo nám to trošku radosti do života a do práce. Chceme to potvrdiť v poslednom zápase doma, pretože ako sa hovorí, koniec dobrý, všetko dobré,“ vrátil sa tréner k poslednému stretnutiu.

V poslednom tohtoročnom zápase čaká na Ružu domáci súboj s Podbrezovou. Železiari doteraz získali 13 bodov a tak im patrí predposledná jedenásta priečka. Na 10. Michalovce strácajú jeden bod a pred 12. Skalicou majú trojbodový náskok. Doterajšie vzájomné zápasy hovoria v prospech Ružomberčanov. V minulom ročníku sa všetky tri merania síl skončili víťazstvom Liptákov a inak tomu nebolo ani v prebiehajúcej sezóne, kedy Ružomberok pri premiére Ladislava Pecka zdolal svojho súpera ne jeho pôde 1:0. Tím z Horehronia však napriek tomu nemôžeme podceňovať. „Ide o ťažkého súpera. Oni bojujú o svoje veci a my o svoje. Je to blízky súper, tak ako som hovoril pred prvým zápasom, keď som sem prišiel. Je to trošku špecifické a verím, že ten zápas zvládneme,“ zaželal si šéf ružomberského realizačného tímu.

Posledné tohtoročné kolo Fortuna ligy sa hrá v rozmedzí 4.-6. decembra, kvôli čomu dostalo prívlastok Mikulášske kolo a bude mať aj svoj charitatívny podtón. Vo všetkých kluboch najvyššej súťaže prebehli počas týždňa zbierky na vopred určené dobročinné účely a priamo počas zápasov budú môcť prispieť aj fanúšikovia. Každá charita je dobrá, treba pomáhať a nielen na Mikuláša. Je to dátum, ktorý všetci poznajú, takže je to dobré a prvýkrát sa hrá takto neskoro, takže to k tomu patrí, ale my sa musíme v prvom rade sústrediť na zápas a ostatné je len bokom,“ povedal pred posledným jesenným súbojom Ladislav Pecko.

Do stretnutia nebudú môcť zasiahnuť dlhodobo zranení hráči Štefan Senecký, Marek Sapara a Juraj Vavrík, ku ktorým sa so zlomenou rukou pridal aj Antonín Rosa. Okrem neho bude kvôli piatej žltej karte z posledného ligového zápasu chýbať aj Martin Boszorád. Pozitívom pre realizačný tím je popri týchto nepriaznivých správach skutočnosť, že Martin Nagy bude po zranení opäť k dispozícii.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK