9.12.2015

Hodnotenie jesene – A mužstvo

Po všetkých mládežníckych kategóriách prichádza na rad A mužstvo. Jeseň z pohľadu seniorského výberu sme zhodnotili s hlavným trénerom Ladislavom Peckom.

Vstup do nového ročníka bol poznačený prácami na hlavnom ihrisku, kvôli čomu odohrali Liptáci prvé tri domáce stretnutia v NTC Poprad. V prvom súboji nepotvrdili papierové predpoklady a podľahli nováčikovi zo Skalice 1:3. Neskôr odohrali vyrovnaný zápas so Žilinou a ako prví pripravili o body majstrovský Trenčín, keď mu pokazili návrat na domáci trávnik, no tieto stretnutia sa skončili remízami. Čakanie na prvé víťazstvo sa neskončilo ani v prvom skutočne domácom súboji s Michalovcami, v ktorom Ružomberok remizoval 2:2 a v lige mu patrilo priebežné desiate miesto.

Po tomto súboji nasledovala reprezentačná prestávka. Počas nej Ruža v 3. kole Slovnaft Cup-u zdolala Šarišské Michaľany 7:0, no toto víťazstvo nemalo vplyv na zmeny v realizačnom tíme, a aj vo vedení klubu. Hlavného trénera A mužstva Ivana Galáda nahradil Ladislav Pecko a novým športovým a marketingovým riaditeľom sa stal Dušan Tittel. S akými pocitmi prichádzal pod Čebrať nový tréner? S nadšením a s pracovnými pocitmi a s tým, že som rád, že môžem pracovať pre futbal,“ spomenul si súčasný lodivod tímu na september.

Vo ôsmom kole sa Liptáci predstavili v Podbrezovej a pod vedením Ladislava Pecka sa tešili z prvého víťazstva v sezóne. V tejto fáze sezóny zaznamenali Ružomberčania v piatich ligových dueloch štyri víťazstvá a jednu prehru v Myjave. Po úspešnom období trvajúcom vyše mesiaca, prišlo na rad päť ligových súbojov so ziskom jediného bodu za domácu remízu so Slovanom Bratislava a následne v závere jesene Ruža naplno bodovala v Michalovciach a doma s Podbrezovou. Tím spod Čebraťa potvrdil úlohu favorita v Slovnaft Cup-e a tak sa prebojoval do jarného štvrťfinále so Zlatými Moravcami. Ako hodnotí tréner doteraz strávený čas pri tíme? Jeseň bola kolísavá. Bola eufória, bol horší mesiac, ukončili sme to víťazstvami, takže so zmiešanými pocitmi,“ zhodnotil Ladislav Pecko.

Ružomberok zaznamenal v devätnástich kolách šesť víťazstiev, rovnaký počet remíz a sedem prehier. So ziskom 24 bodov zimuje v tabuľke Fortuna ligy na ôsmej priečke. Ktoré zápasy potešili šéfa realizačného tímu najmenej a naopak, na ktoré bude počas zimy rád spomínať?Najmenej asi v Žiline, kde sme zaslúžene prehrali a dobré zápasy sme odohrali so Slovanom, so Zlatými Moravcami, v Michalovciach,“ prezradil kormidelník tímu z centra Dolného Liptova.

Ktorí hráči si za svoje jesenné výkony zaslúžia najväčšiu pochvalu? Martin Nagy, kým bol zdravý. Najviac Štefan Zošák, som rád, že sa chytil Lukáš Ondrek,“ povedal tréner, pričom od svojho príchodu sa musel zaobísť bez viacerých zranených futbalistov: Samozrejme niekedy vám to uškodí viac, niekedy menej. Ja si myslím, že je škoda, že nám chýbal napríklad Martin Nagy, ktorý mal v jeseni veľmi dobrú formu.“

Liptáci odštartujú zimnú prípravu 7. januára 2016 a na programe budú mať sústredenia v Liptovskom Jáne a v Turecku. Aj keď teraz čakajú hráčov a realizačný tím dovolenky, nie je problém stanoviť, aké ciele budú vytýčené pred jarnou časťou. „Som rád, že sme v Pohári a bol by som rád, keby sme postupovali čím ďalej, čo sa týka ligy, verím, že sa vyšplháme do prvej päťky,“ povedal Ladislav Pecko a priblížil aj to, aké typy hráčov by rád privítal vo svojom tíme: „Čo potrebujem pre futbal, tak to je rýchlosť na trávniku, takže rýchlych hráčov.“

Predchádzajúce hodnotenia:

Hodnotenie jesene – U19
Hodnotenie jesene – U17
Hodnotenie jesene – juniorky
Hodnotenie jesene – žiačky
Hodnotenie jesene – U15
Hodnotenie jesene – U14
Hodnotenie jesene – U13
Hodnotenie jesene – U12
Hodnotenie jesene – U11
Hodnotenie jesene – U10
Hodnotenie jesene – U9
Hodnotenie jesene – U8

ZDIEĽAJ ČLÁNOK