22.12.2015

Šek z Mikulášskeho kola sme odovzdali

Posledné jesenné kolo Fortuna ligy bolo na základe iniciatívy ÚLK venované dobročinnej zbierke. MFK Ružomberok venoval vyzbieranú sumu občianskemu združeniu ZO SZTP-Ružičky, ktorému predstavitelia klubu odovzdali šek v hodnote 650€.

ZO SZTP-Ružičky je občianske združenie pre telesne postihnuté deti a ich rodiny. Jeho cieľom je zoskupovať postihnutých a ich rodiny, rozvíjať osobnosť týchto ľudí zaujímavými akciami a aktívne zlepšovať ich zdravotný stav rehabilitačnými cvičeniami. Združenie ďalej pomáha telesne postihnutým osobám pri riešení ich sociálnych, ekonomických, psychických, spoločenských záujmov a potrieb na princípoch humanizmu a demokracie. Zároveň pomáha pri integrácii osôb do spoločnosti.

Občianske združenie momentálne pomáha sedemnástim deťom s telesným postihnutím, na čo sú potrebné financie od podporovateľov. Organizujeme MDD, rekondično-rehabilitačné pobyty spojené s kúpaním a masážami. Mikulášsky večierok, meninovo-narodeninovú párty a maškarný karneval. Workshopové tvorivé dielne na rozvoj jemnej motoriky. Medzi naše akcie patrí mesto bez bariér, beh s bariérami bez bariér, ktorými sa snažíme upozorniť zdravých ľudí na bariéry a náročnosť pohybu telesne, mentálne a kombinovane postihnutých detí a mládeže v okrese Ružomberok. Naše o. z. podporujú dlhodobí, ale aj jednorázoví darcovia. Bohu vďaka za každý príspevok. Sme veľmi vďační. Pocit zadosťučinenia znásobuje úsmev na tvárach našich výnimočných, iných detí počas akcií. Keď sú šťastné deti, tak sú šťastní aj rodičia. Naše aktivity podporujú: mesto Ružomberok, Mondi SCP, Rudos, Safirs, Montana, Cirkevný zbor baptistov a jednotliví ľudia s príspevkami 2% z dane z príjmu, povedala štatutárna zástupkyňa združenia Marta Krišandová, pričom neskrývala radosť a vďaku.

Na čo bude vyzbieraná suma 650€ použitá? Vzhľadom na to, že ide o deti s rôznym postihnutím a každé dieťa potrebuje niečo iné, chceli by sme im urobiť radosť. Rozmýšľali sme, že im treba niečo na hygienu, to sú plienky, nejaké mydlá, stomické pomôcky, masážne krémy a vitamíny. Na to by sme použili 650€. To je najpotrebnejšie pre deti,“ prezradila Marta Krišandová.

Šek odovzdávali generálny riaditeľ MFK Ružomberok Ing. Ľubomír Golis a športový a marketingový riaditeľ Ing. Dušan Tittel. Radosť z vydarenej akcie neskrývali ani predstavitelia klubu. Som rád, že sa to podarilo zrealizovať, aj tá suma je veľmi pekná. Sme veľmi radi, že sme mohli pomôcť aj takýmto spôsobom deťom, ktoré to zjavne potrebujú. Ja takúto akciu vítam a dúfam, že do budúcnosti budeme nielen na úrovni Únie ligových klubov, ale aj priamo my v klube, robiť viac takýchto pekných akcií,“ zhodnotil zbierku generálny riaditeľ MFK Ružomberok Ing. Ľubomír Golis.

Ďakujeme všetkým fanúšikom, ktorí sa počas Mikulášskeho kola zapojili do zbierky a pomohli dobrej veci!  

ZDIEĽAJ ČLÁNOK