23.12.2015

Štefan Zošák strávi Vianoce s rodinou, najdôležitejšie je zdravie

Pred Vianocami sme ešte stihli vyspovedať kapitána nášho A mužstva, Štefana Zošáka.

Kde a s kým bude tráviť Vianoce ružomberský kapitán? Budem ich tráviť v Ružomberku, určite pôjdem pozrieť aj na východ, kde mám rodičov. Budem v Ružomberku s priateľkou a s krsniatkami,“ prezradil a ďalej pokračoval predstavením dodržiavaných tradícií: „Tie základné zvyky, byť spolu s rodinou, s tými najbližšími, s ktorými sme aj počas roka len minimálne, lebo keď je sezóna, tak nie je toľko času. Teraz bude viac času aj na návštevy a posedieť, takže určite by som to vypichol.“

Z čoho bude pozostávať štedrovečerná večera? „Oblátka, potom kapustnica, ryba alebo rybie filé, nejaké dezerty a to čomu sa u nás na východe hovorí makové bobaľky,“ povedal futbalista obliekajúci dres s číslom osemnásť.

Na ktoré z chronicky sa opakujúcich vianočných filmov a rozprávok sa teší ružomberský futbalista najviac? Dá sa povedať, že všetko sa to opakuje dookola, aj to pripomína tie spoločné chvíle s rodinou, kedy si sadneme a pozeráme s deťmi rozprávky. Klasika je S tebou ma baví svet alebo Popoluška, tieto programy sú také tradičné,“ povedal stredopoliar tímu spod Čebraťa.

Podobne ako v predchádzajúcom rozhovore Ján Maslo, ani Štefan Zošák nekonkretizoval darček, ktorý mu urobil najväčšiu radosť. Ja som sa tešil zo všetkých darčekov, lebo stále si pamätám, že s bratom a so sestrou sme si písali želania, čo by sme chceli a rodičia sa nám to snažili splniť a my sme sa tešili zo všetkého, čo sme dostali, lebo tak to má byť,“ spomenul si na detstvo.

Ružomberský kapitán bude vítať nový rok s rodinou. V tom, čo považuje za najdôležitejšie a čo by poprial fanúšikom má jasno. Hlavne by som všetkým poprial zdravie, lebo je to možno fráza, ale je to najdôležitejšie a najpodstatnejšie. Myslím si, že každý človek keď má nejaké zdravotné problémy, až vtedy si uvedomí, že zdravie je na prvom mieste. Ostatné sú už len bočné, materiálne veci,“ dodal Štefan Zošák.

K prianiam sa pridávame aj my a prajeme vám veselé Vianoce a šťastný nový rok!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK