8.1.2016

Predstavitelia klubu boli pozvaní na posedenie o. z. ZO SZTP-Ružičky

Ešte pred Vianocami klub MFK Ružomberok odovzdal občianskemu združeniu ZO SZTP-Ružičky šek v hodnote 650€. Vo štvrtok 7. januára 2016 boli predstavitelia klubu pozvaní na posedenie, kde deťom z občianskeho združenia odovzdali darčeky nakúpené za tieto peniaze.

Klub na posedení zastupovali, generálny riaditeľ Ing. Ľubomír Golis a manažér mládeže Erik Kendera. Generálny riaditeľ klubu najskôr pripomenul pôvod celej akcie. „Išlo o takzvané Mikulášske kolo. V sobotu 5. decembra sme hrali posledný jesenný domáci zápas s Podbrezovou. V rámci celého Slovenska, v rámci klubov najvyššej súťaže, bola dohoda, že zorganizujeme zbierku a každý klub mal vybrať organizáciu, ktorej by chcel pomôcť. My sme zvažovali, ktorej organizácii, ktorým ľuďom pomôcť a aj po debate s pánom Slašťanom z mesta Ružomberok sme dospeli k tomu, že by to mohlo byť občianske združenie Ružičky. Neostalo to len pri slovách, ale sa to aj zrealizovalo. Takže naozaj sme veľmi radi, že sa nám podarilo vyzbierať 650€, čo si myslím, že nie je vôbec málo a v každom prípade dúfam a verím, že aj takouto formou ten nový rok spríjemníme,“ povedal Ing. Ľubomír Golis.

Vo svojom úvodnom príhovore pochválil riaditeľ klubu spolupatričnosť ľudí v občianskom združení a prisľúbil, že MFK Ružomberok bude aj naďalej pokračovať v charitatívne ladených projektoch. „Okrem toho chcem deťom, rodičom, príbuzným aj vedeniu občianskeho združenia Ružičky zaželať všetko najlepšie, hlavne veľa zdravia a nech sa tu takto stretávate aj naďalej, pretože si myslím, že je to veľmi dôležité, aby ste sa takto k sebe mali, stretávali sa a aj týmto spôsobom sa pokúšali prekonávať ten váš ťažší údel, ktorý máte. Samozrejme dúfam, že sa vám to darí a aj bude dariť a že s prispením rôznych sponzorov, rôznych ľudí, ktorým nie je ľahostajný osud, ktorý znášate, sa vám bude žiť čo najľahšie. Za klub ešte zároveň dúfam, že takýchto akcií a zbierok budeme v najbližšej dobe a v dlhodobom horizonte robiť čo najviac, aby sme mohli ďalej a ďalej pomáhať,“ dodal generálny riaditeľ klubu.

Deti z občianskeho združenia Ružičky mali možnosť vyspovedať predstaviteľov klubu a taktiež im povedať aké majú záujmy, prípadne ktorým športom sa venujú. Posedenie si pochvaľoval aj manažér mládeže Erik Kendera. „Boli sme pozvaní na takzvané batôžkové posedenie pri káve, čaji, koláčoch, kde v podstate za peniaze vyzbierané v Mikulášskom kole vedenie Ružičiek nakúpilo zdravotné, hygienické balíčky pre svojich klientov a my sme ich boli odovzdať. Bolo to spojené s fotografovaním, aby sme to ukázali ostatným či na našej stránke alebo na ich facebook-ovej stránke. Ako pán riaditeľ spomenul, bola to akcia celého Slovenska, akcia Únie ligových klubov. Bolo to veľmi príjemné, deti nás vyspovedali o futbale, my sme sa zase dozvedeli o tom, ako oni trávia svoj voľný čas, ako športujú, hodnotím to veľmi pozitívne,“ zhodnotil štvrtkové popoludnie Erik Kendera.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK