8.1.2016

Ľuboš Hajdúch: „Pokiaľ som zdravý chcem chytať“

Do Ružomberka sa vrátil brankár Ľuboš Hajdúch, ktorý strážil svätyňu tímu spod Čebraťa aj v majstrovskej sezóne.

Ľuboš Hajdúch odišiel z centra Dolného Liptova v roku 2009, kedy jeho kroky viedli do gréckeho klubu Levadiakos FC. Na začiatku minulého ročníka sa vrátil do slovenskej najvyššej súťaže a v drese Skalice sa v prvom jesennom kole podieľal na víťazstve ligového nováčika nad naším tímom v pomere 3:1. Napriek tomuto výsledku však tímu zo Záhoria patrí v tabuľke posledná priečka a skúsený brankár nehodnotí jeseň pozitívne. Myslím si, že to bol taký výstrel do tmy. Vrátil som sa zo zahraničia a dostal som ponuku od Skalice. Prijal som ju a dopadlo to tak, ako to dopadlo. Som trošku sklamaný, ale už je to za mnou, takže už myslím dopredu,“ spomenul si na uplynulé mesiace tridsaťpäťročný strážca svätyne.

Zo svojho návratu do Ružomberka sa teší. Okrem možnosti prebojovať sa na trávnik na neho čaká aj ďalšia výzva. Od začiatku zimnej prípravy bude pôsobiť ako tréner mládežníckych brankárov. Oslovil ma pán majiteľ Fiľo. Dostal som ponuku, ktorá sa veľmi ťažko odmieta. Som za ňu veľmi rád a uvidím ako budem pokračovať ďalej,“ nič na tom nemení ani skutočnosť, že ako strážca priestoru medzi tromi žrďami to nebude mať ľahké. V tíme mu konkuruje trojica brankárov – Darko Tofiloski, Matej Šavol a Matúš Macík, no niekdajšia ružomberská jednotka s tým nemá problém: Mám nejaký vek, ale ešte sa skúsim pobiť o miesto v kádri. Uvidíme, čo to ešte prinesie. Pokiaľ som zdravý chcem chytať. Budem rád keď tu ostanem a potiahnem to čo najdlhšie.“

Na predchádzajúce pôsobenie v centre Dolného Liptova rád spomína. „Získali sme titul aj s pohárom, bol to úplný vrchol. Dostal som sa do veľkého futbalu ako sa povie. Som rád, že som späť a v Ružomberku by som chcel aj ukončiť kariéru,“ dodal Ľuboš Hajdúch.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK