8.1.2016

Marek Sapara verí v návrat od jarnej časti

Medzi najznámejšie tváre nášho tímu patrí jednoznačne kapitán z majstrovskej sezóny Marek Sapara. Pod Čebraťom pôsobil už na začiatku minulého roka, no jeho gólové prihrávky si diváci vychutnávali len do apríla, pretože potom došlo k obnoveniu nepríjemného zranenia.

S akými pocitmi prichádzal kreatívny stredopoliar na prvý tréning zimnej prípravy? „Som plný očakávania, pretože som dlho nehral. Je to deväť mesiacov od operácie, takže som zvedavý ako bude reagovať koleno na zimnú prípravu, čo je pre mňa veľmi dôležité. Pokiaľ by to malo byť v januári všetko v poriadku, tak pevne verím, že sa pripojím k mužstvu a začnem normálne od jarnej časti,“ zaželal si futbalista obliekajúci dres s číslom dvadsaťsedem.

Liečba zatiaľ prebieha podľa predstáv a viacnásobný slovenský reprezentant počas posledných mesiacov robil všetko preto, aby čím skôr mohol zasiahnuť do ligového kolotoča. „Zatiaľ je to všetko v poriadku. Čo som mal v decembri na pláne som odtrénoval a koleno drží, neopuchlo ani raz, nebolí, takže všetko bolo OK, ale je niečo iné trénovať sám doma vo vlastných podmienkach a iné je ísť na umelú trávu,“ povedal tridsaťtriročný stredopoliar, ktorý ďalej dodal, že v zime má strach len z jednej veci: Zima mi nerobí žiadny problém. Len ako hovorím, bojím sa ako bude koleno reagovať na umelú trávu. Budem mať väčší rešpekt, takže budem si zo začiatku dávať väčší pozor.“

Ružomberok napriek vysokým očakávaniam zimoval na ôsmej priečke. Ako videl jeseň Marek Sapara? „Začiatok nebol ideálny a potom sa menili tréneri. Samozrejme veľa sa toho zmenilo. Prišlo zlepšenie, ale potom prišiel opäť nejaký útlm, potom sa to pozdvihlo a myslím, že na jar bude úplne niekde inde ako je momentálne v tabuľke,“ odhodlane dodal skúsený tvorca hry.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK