25.1.2016

Výsledky mládežníckych tímov

Počas víkendu odohrali dorastenci prípravné zápasy, kategória U13 (na foto) sa predstavila na turnaji MFK Ružomberok Cup 2016 v Liptov Aréne a prípravka U10 prišla s dvomi tímami na turnaj v Korni.

Prípravné zápasy

MFK OKD Karviná U19 - MFK Ružomberok U19 1:3 (0:1)

MFK OKD Karviná U16 - MFK Ružomberok U16 2:1 (1:1)
Gól RK:
Kmeť

MFK Ružomberok U16: Krajčírik - Sekera (41. Daniel), Holub (41. Luščík), Ťapaj (41. Kardoš), Škvarek (41. Baláž) - Múdry (61. Pastva), Švec, Dzuriak (41. Hrdina), Kmeť - Filek, Foťko

Peter Penov (tréner mladšieho dorastu MFK Ružomberok): ,,Do zápasu sme vstúpili dobre, keď sme v úvode išli do vedenia po peknej krídelnej akcii zakončoval Kmeť. Prvých dvadsať minút sme robili súperovi problémy rýchlym prechodom do útoku, ale nedokázali sme premieňať šance. V polovici prvého polčasu domáci vyrovnali z pokutového kopu. Postupne sme strácali hru v strede poľa a nevyvarovali sme sa niekoľkých chýb v defenzíve. Po nedôraznom bránení nás súper vytrestal aj v úvode druhého polčasu. Vypracovali sme si ešte niekoľko streleckých príležitostí, ale váhali sme so zakončením alebo sme boli nepresní. V dnešnom zápase nás viackrát podržal brankár Krajčírik. V zápase sme dali priestor aj novým hráčom, ktorí sú na skúške." 

U13 skončila piata na MFK Ružomberok Cup 2016

Počas víkendu sme najväčšiu pozornosť venovali medzinárodnému turnaju MFK Ružomberok Cup 2016. Z celkového víťazstva na prvom ročníku tohto podujatia sa tešili mladší žiaci z Trenčína, naši hráči obsadili v zaujímavej konkurencii konečné piate miesto. Viac o turnaji sa dočítate v samostatnom článku -  TU!

U10 sa zúčastnila na turnaji v Korni

V nedeľu 24. januára 2016 sa predstavila prípravka U10 na medzinárodnom turnaji v Korni. Ružomberčania poskladali dva tímy. Jeden sa umiestnil na tretej a druhý na pätnástej priečke. 

Zápasy MFK Ružomberok "žltí": 

MFK Ružomberok - Baník Horná Nitra 7:1
MFK Ružomberok - MŠK Žilina "zelení" 6:2
MFK Ružomberok - FK Púchov 6:2
MFK Ružomberok - Třinec 4:0
MFK Ružomberok - ŠK Slovan Bratislava 0:5
MFK Ružomberok - AS Trenčín 2:3

Zápasy MFK Ružomberok "červení": 

MFK Ružomberok - MŠK Žilina "žltí" 0:5
MFK Ružomberok - AS Trenčín 0:9
MFK Ružomberok - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 0:4
MFK Ružomberok - ŠK Slovan Bratislava 0:5
MFK Ružomberok - FC Baník Ostrava "modrí" 4:7
MFK Ružomberok - FC Baník Ostrava "bieli" 3:12 

Konečné poradie: 

1. ŠK Slovan Bratislava "bieli" 
2. AS Trenčín
3. MFK Ružomberok "žltí"
4. Baník Horná Nitra
5. Opava
6. FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa
7. MŠK Fomat Martin
8. ŠK Slovan Bratislava "modrí"
9. Třinec
10. MŠK Žilina "žltí"
11. FK Púchov
12. FC Baník Ostrava "modrí"
13. FC Baník Ostrava "bieli" 
14. MŠK Žilina "zelení"
15. MFK Ružomberok "červení"

MFK Ružomberok "žltí": Janovec, Dittrych, Gerec, Rázga, Haluška, Majerčík, Petruška, Záhradník, Valient

MFK Ružomberok "červení": Škvarek, Hlinka, Bukový, Čieško, Sidor, Kokavec, Dobšinský, Latiak, Mrva, Frolo

Peter Kiša (tréner MFK Ružomberok U10): ,,Chlapcov žltých musím pochváliť za pôsobenie v základnej skupine. Hra bola pohľadná, snažili sme sa hrať kombinačne. Mrzí ma, že do finálovej skupiny sme nastúpili ustráchane. Chlapci mali pocit, že víťazstvá prídu samé. Boli sme statickí a nedôrazní v osobných súbojoch. Chlapci červených to mali naozaj ťažké. Niektorí hrali takýto ťažký turnaj prvýkrát vo svojom živote, keďže len nedávno sa pripojili do nášho tímu. Pre nás je dôležité, aby dostávali všetci hráči šancu. V tomto veku nie sú výsledky dôležité. Na druhej strane je pravdou, že máme na čom pracovať."

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK