2.2.2016

Výsledky mládežníckych tímov

Počas minulého týždňa mali naši hráči bohatý program. Dorastenci odohrali prípravné stretnutia, kategória U15 si úspešne počínala na turnaji v Poľsku, mladší žiaci skončili tretí vo finále HSM SFZ 2015/16, v ktorom budeme mať zastúpenie aj v kategórii žiačok. Prípravka U10 odohrala v Senici zápasy Superligy a výber U9 reprezentoval klub v Liptovskom Jáne.

Prípravné zápasy

MFK Ružomberok U17 - MFK Lokomotíva Zvolen U19 4:3 (0:2)
Góly RK:
Kmeť, Machaj, Porubän, Švec

MFK Ružomberok U17: Bakoš (65. Krajčírik) - Badár, Vanko, Luščík, Porubän - Múdry (45. Holub), Švec, Ťapaj (30. Popelka), Kmeť - Machaj, Foťko

Peter Penov (tréner mladšieho dorastu MFK Ružomberok): ,,V prvom polčase nám dal súper lekciu z efektivity, naopak my sme viac držali loptu, ale nepremieňali šance. Po prestávke naši chlapci pridali na dôraze, spresnili a zrýchlili rozohrávku a podarilo sa nám otočiť priebeh zápasu."

MFK Ružomberok U17 - MFK Lokomotíva Zvolen U17 4:1 (2:0)
Góly RK:
Vrábeľ, Zemančík, Filek, Krajčírik

MFK Ružomberok U17: Krajčírik (45. Súnok) - Sekera (45. Klačko), Kardoš, Baláž, Škvarek (45. Daniel) - Vrábeľ, Hrdina, Dzuriak, Pastva (45. Maťovčík) - Filek, Zemančík (65. Krajčírik)

Peter Penov (tréner mladšieho dorastu MFK Ružomberok): ,,Počas väčšiny zápasu sme boli dominantnejším družstvom, ale urobili sme aj viacero chýb v rozohrávke a v prechode do útočnej fázy. Škoda viacerých nepremenených gólových príležitostí, výsledok mohol byť aj výraznejší."

MFK Vítkovice U17 - MFK Ružomberok U17 1:4 (0:1)
Góly RK:
Kmeť 4

MFK Ružomberok U17: Krajčírik - Badár, Rapoš, Holub, Porubän - Vrábeľ (41. Popelka), Švec, Machaj, Kmeť - Foťko, Zemančík

Peter Penov (tréner mladšieho dorastu MFK Ružomberok): ,,Zápas s kvalitným súperom sme veľmi dobre zvládli po technickej aj taktickej stránke. Individuálne sa najviac presadil v ofenzíve štvorgólový Kmeť a v zadných radoch Rapoš s Holubom." 

MFK Vítkovice U16 - MFK Ružomberok U16 2:2 (2:0)
Góly RK:
Filek, Pastva

MFK Ružomberok U16: Grauza - Sekera (60. Krajčírik), Klačko, Kardoš (20. Pastva), Baláž (60. Holub) - Múdry (41. Rapoš), Hrdina, Dzuriak, Daniel, Filek, Škvarek

Peter Penov (tréner mladšieho dorastu MFK Ružomberok): ,,V prvom polčase sme podali slabý výkon bez sebavedomia s množstvom chýb v rozohrávke a nedôsledným bránením v pokutovom území. Po zmene strán a prestriedaní viacerých hráčov sme dokázali súpera prehrávať v strede poľa, kombinovať a vytvárali sme si šance."

U15 skončila druhá na medzinárodnom turnaji v Poľsku

Kategória U15 (na foto) sa počas víkendu zúčastnila 9. ročníka medzinárodného futbalového turnaja v poľskom Jastrzebí – Memoriál G. Kolosy, A. Stepeckiego a J. Tyszkiewicza. Ružomberskí starší žiaci obsadili v konkurencii deviatich tímov 2. miesto s piatimi výhrami, dvomi remízami a jednou prehrou s víťazom turnaja Górnikom Zabrze. V úvodných dvoch stretnutiach získali naši futbalisti len jeden bod, no potom sa rozohrali k výborným výkonom a herne dominovali. Vo výbornom svetle sa ukázali najmä najlepší strelec turnaja Michal Dopater a najlepší hráč turnaja Dominik Veselovský.

Zápasy našej U15:

MFK Ružomberok – Górnik Zabrze 1:2
MFK Ružomberok – Naprzód Rydultowy 0:0
MFK Ružomberok – FK Čadca 2:0
MFK Ružomberok – MKS Źory 4:0
MFK Ružomberok – ROW Rybnik 4:0
MFK Ružomberok – FK Fotbal Třinec 1:0
MFK Ružomberok – Odra Centrum Wodzislaw 5:0
MFK Ružomberok – Mosir Jastrzebie 2:2

Góly našej U15:

Dopater – 9 gólov
Veselovský – 4 góly
Urban – 3 góly
Ťapajna, Bolibruch, Kohút – 1 gól

Konečné poradie:

1. Górnik Zabrze
2. MFK Ružomberok
3. FK Fotbal Třinec
4. ROW Rybnik
5. MKS Źory
6. Mosir Jastrzebie
7. Odra Centrum Wodzislaw
8. Naprzód Rydultowy
9. FK Čadca

Fotogalériu z turnaja nájdete TUTU!

U13 obsadila vo finále HSM SFZ 2015/16 bronzovú priečku

Mladší žiaci z kategórie U13 sa počas víkendu zúčastnili finále Halovej sezóny mládeže SFZ 2015/16, kde v konkurencii Trenčína, Dunajskej Stredy a Prešova obsadili tretie miesto. Viac o finále sa dozviete v samostatnom článku - TU.

U10 odohrala v Superlige zápasy so Senicou a Trenčínom 

Prípravka U10 strávila sobotu v Senici, kde odohrala osem zápasov. Stretnutia sa hrali súbežne na dvoch ihriskách v počte hráčov 5 + brankár. Domácu Senicu zdolali naši hráči vo všetkých štyroch súbojoch, Trenčínu trikrát podľahli a raz nad ním zvíťazili. 

Zápasy našej U10:

MFK Ružomberok 1 - FK Senica 1 9:3
MFK Ružomberok 2 - FK Senica 2 4:1

MFK Ružomberok 1 - FK Senica 2 8:0
MFK Ružomberok 2 - FK Senica 1 8:4

MFK Ružomberok 1 - AS Trenčín 1 3:5
MFK Ružomberok 2 - AS Trenčín 2 1:8

MFK Ružomberok 1 - AS Trenčín 2 1:9
MFK Ružomberok 2 - AS Trenčín 1 5:0

MFK Ružomberok 1: Haluška, Dittrych, Gerec, Sidor, Majerčík, Bukový, Mrva, Hlinka
MFK Ružomberok 2: Latiak, Petruška, Valient, Čieško, Rázga, Janovec, Dobšinský, Frolo, Škvarek

Peter Kiša (tréner MFK Ružomberok U10): ,,So sobotou som bol nadmieru spokojný. Všetci hráči si výborne zahrali. Máme veľké rezervy, na ktorých budeme pracovať."

U9 s 1. a 4. miestom na turnaji Bešeňová Cup 2016

Ružomberská prípravka U9 sa včera zúčastnila na turnaji Bešeňová Cup 2016 v Liptovskom Jáne. Naši futbalisti poskladali dva tímy. Jeden z tímov sa stal víťazom podujatia, druhý sa umiestnil na štvrtej priečke. Najlepšími strelcami turnaja sa stali Peter Makovický a Dávid Dorník, ktorí zaznamenali osem presných zásahov.

Zápasy našej U9:

MFK Ružomberok I – MFK Ružomberok II 4:0
Góly:
Dorník 2, P. Makovický 2

MFK Ružomberok I – Bešeňová 6:0
Góly:
P. Makovický 2, Mrva, Kerdík, Dorník, Rajnoha

MFK Ružomberok II – FAMT Poprad 1:1
Gól RK:
Jacko

MFK Ružomberok I – Podtureň 7:0

Góly: P. Makovický 3, Dorník 2, Rajnoha, Kerdík

MFK Ružomberok II – Važec 1:2
Gól RK:
Hrnčiar

MFK Ružomberok I – FAMT Poprad 2:2
Góly RK:
Dorník 2

MFK Ružomberok II – Podtureň 7:0

Góly: Jacko 4, Hrnčiar, Piták, Glemba

MFK Ružomberok I – Važec 2:0
Góly:
Dorník, P. Makovický

MFK Ružomberok II – Bešeňová 0:0

Konečné 1. a 4. miesto.

MFK Ružomberok I: T. Makovický, Sloboda, Rajnoha, Dorník, Mrva, P. Makovický, Kerdík, F. Uličný, Hlavčo

MFK Ružomberok II: Rusnák, Kohút, Krakovský, Piták, Jacko, Frič, Furdek, O. Uličný, Hrnčiar, Glemba

Miroslav Latiak (tréner MFK Ružomberok U9): „Zúčastnili sme sa turnaja, ktorý organizovala obec Bešeňová. Chcel by som sa poďakovať Gustavovi Matajovi za pekne zorganizovaný turnaj. Na turnaji sme mali postavené dve družstvá, aby mohli dostať príležitosť všetci chlapci. Jedna skupina chlapcov skončila na prvom mieste a druhá skupina skončila na štvrtom mieste, pretože nezvládli záver zápasu s Važcom a dostali dva góly v poslednej minúte. Prvá skupina chlapcov hrala veľmi pekný futbal a aj druhá skupina sa snažila. Chlapcov treba pochváliť, že turnaj odmakali.“

Fotogalériu z turnaja nájdete TU!

Žiačky sa prebojovali do finále HSM SFZ 2015/16

Po kategórii mladších žiakov, budeme mať zastúpenie vo finále Halovej sezóny mládeže SFZ 2015/16 aj v kategórii žiačok. Postarali sa o to futbalistky pod vedením trénera Ľubomíra Repu, keď v Badíne zdolali všetkých svojich súperov a postúpili do záverečného kola. Viac o postupe do finále sa dozviete v samostatnom článku - TU.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK