15.2.2016

Výsledky mládežníckych tímov

Posledné dni strávila kategória U19 na sústredení, mladší žiaci z kategórie U13 odohrali prípravný zápas s Liptovským Mikulášom a prípravka U9 navštívila dva turnaje.

U19 bola na sústredení na Malinom Brde

Starší dorastenci z kategórie U19 boli od piatku 12. februára do pondelka 15. februára  na sústredení na rovnakom mieste, ako nedávno mladší dorast, v hoteli Malina na Malinom Brde. 

,,Sústredenie sa začalo v piatok večer kondičným tréningom a skončilo sa v pondelok. Počas štyroch dní sme absolvovali šesť tréningových jednotiek s kondičným zameraním. Sústredenie absolvovalo osemnásť hráčov," priblížil priebeh tréningového kempu výberu U19 asistent trénera tejto vekovej kategórie Tomáš Bartko. 

Tak, ako mladší dorastenci, aj ich starší kolegovia si pochvaľovali podmienky na sústredení. ,,Mali sme vytvorené podmienky na vysokej úrovni čo sa týka stravy, ubytovania, regenerácie aj lanovkovej dopravy. Chceli by sme sa za to poďakovať majiteľovi klubu a funkcionárom, ktorí nám umožnili absolvovať sústredenie," dodal asistent trénera staršieho dorastu. 

Prípravný zápas U13

MFK Tatran Liptovský Mikuláš U13 - MFK Ružomberok U13 1:12
Góly RK:
Záhradník 4, Olos 4, Potocký 2, Vrábeľ, Rakyta

U9 tretia na turnaji v Martine

V sobotu hájila prípravka U9 klubové farby na podujatí Fomat Cup U9 2016 v Martine, kde sa umiestnila na bronzovej priečke.

Zápasy našej U9: 

MFK Ružomberok - MFK Dubnica 3:1
Góly + asistencie RK:
Rajnoha (Dorník), Dorník (Mrva), Latiak (Rajnoha)

FC Baník Horná Nitra - MFK Ružomberok 2:1
Gól RK:
Sloboda 

MŠK Fomat Martin "M" - MFK Ružomberok 2:3
Góly + asistencie RK:
Dorník (Mrva), Rajnoha (Dorník), Latiak (Rajnoha)

MFK Ružomberok - FC Vrútky 5:0
Góly + asistencie RK:
P. Makovický, Dorník (Rajnoha), Latiak, Dorník (Mrva), Rajnoha (Dorník)

Zápas o tretie miesto:

MŠK Fomat Martin "M" - MFK Ružomberok 0:0 na 11m 0:2
Pokutové kopy premenili:
Dorník, Latiak

Konečné 3. miesto

MFK Ružomberok U9: T. Makovický, Latiak, Mrva, Rajnoha, Dorník, Sloboda, Piták, P. Makovický, Jacko

Miroslav Latiak (tréner MFK Ružomberok U9): ,,V sobotu sme sa zúčastnili turnaja v Martine. Odohrali sme päť zápasov s bilanciou tri víťazstvá, jedna prehra a víťazstvo o tretie miesto po penaltách. S predvedenou hrou som spokojný. Začíname hrať podľa mojich predstáv. Hrali sme pekný kombinačný futbal. Prehrali sme len s Hornou Nitrou, ktorá mala dvoch výborných hráčov, ktorí rozhodli o víťazstve dvoma individuálnymi akciami."

U9 sa zúčastnila na turnaji v Badíne

Deň po turnaji v Martine mala kategória U9 na programe turnaj Dukla Cup U9 2016 v Badíne, kde sa zúčastnili hráči, ktorí deň pred tým nehrali. Naši futbalisti sa umiestnili na poslednej priečke. 

Zápasy našej U9: 

MFK Ružomberok - MFK Detva 0:3

MFK Lokomotíva Zvolen - MFK Ružomberok 1:1
Gól RK:
O. Uličný

FK Dukla Banská Bystrica "červení" - MFK Ružomberok 2:0

MFK Ružomberok - ŠK Novohrad Lučenec 0:2

Jupie Podlavice Badín - MFK Ružomberok 3:0

FK Dukla Banská Bystrica "modrí" - MFK Ružomberok 2:1
Gól RK:
Frič

MFK Ružomberok U9: Rusnák, Kohút, O. Uličný, Frič, Kerdík, Furdek, Hlavčo, Glemba, F. Uličný

Miroslav Latiak (tréner MFK Ružomberok U9): ,,V nedeľu sme sa zúčastnili na turnaji v Badíne. Príležitosť dostali chlapci, ktorí nehrali v sobotu. Aj keď sme skončili na poslednom mieste, predvedená hra hlavne v prvých troch zápasoch nebola až tak zlá. V ďalších zápasoch nám prestali behať útočníci a stáli za hráčmi. Pre nás trénerov bolo dôležité aby si zahrali všetci chlapci a to sme splnili. Chlapci musia pochopiť, že za nich nikto nebude bojovať a že musia zabrať sami."

ZDIEĽAJ ČLÁNOK