16.2.2016

Ružomberčania sa vrátili zo sústredenia

Od 5. do 14. februára 2016 sa naše A mužstvo zúčastnilo na sústredení v Turecku. Po návrate do Ružomberka sme vyspovedali hlavného trénera Ladislava Pecka.

Ako vyzeral bežný deň na sústredení? Prešlo to rýchlo. Mali sme vždy ráno budíček, o ôsmej raňajky, hneď o pol desiatej tréning, o pol jednej obed, o tretej tréning. Potom plávanie keď nebol zápas, regenerácia, večera. Trošku sme sa porozprávali čo bude na ďalší deň, keď išli chlapci spať. Keď bol zápas, tak akurát miesto toho poobedného tréningu bol zápas. Takže sústredenie veľmi rýchlo utečie,“ prezradil tréner.

Jedným zo zámerov pobytu v krajine polmesiaca bolo zloženie ideálnej zostavy. Je si už šéf realizačného tímu seniorského mužstva istý základnou jedenástkou pred začiatkom ligy? Úplne do posledného muža ešte nie,“ povedal Ladislav Pecko.

Počas troch stretnutí na sústredení dostali priestor medzi tromi žrďami všetci traja brankári – Darko Tofiloski, Ľuboš Hajdúch a Matej Šavol. Ako pôsobili na trénera? „Myslím si, že v pohode. Samozrejme všetci máme čo robiť, oni tiež. Boli tam nedostatky, ale ja si myslím, že máme vyrovnaných brankárov. Všetci chytali aj z toho dôvodu, že Darko Tofiloski bol trošku zranený,“ vysvetlil lodivod ružomberského tímu.

Defenzíva nastúpila vo všetkých troch stretnutiach v rovnakom zložení. V obrane hrali od úvodu Ján Maslo, Peter Maslo, Antonín Rosa a Martin Boszorád, pred nimi bola dvojica defenzívnych stredopoliarov Martin Nagy a Tomáš Gerát. Dá sa povedať, že v zadných radoch je to už všetko vybavená vec? Vybavená vec keď nebude Marek Sapara zdravý. Ak bude zdravý, budeme to musieť trošku pomeniť,“ povedal Ladislav Pecko.

Fanúšikov počas sústredenia najviac trápila práve absencia ružomberského kapitána z majstrovskej sezóny. Marek Sapara mal viackrát operované koleno a tak skutočnosť, že nenastúpil do žiadneho z troch súbojov neveštila nič dobré. Znova mal problémy s kolenom, preto nenastupoval,“ prezradil kormidelník tímu spod Čebraťa, no závažnosť problémov nešpecifikoval: „Ťažko povedať, to koleno má také, aké má. Sme dohodnutí tak, že musí byť stopercentne zdravý a až potom nastúpi.“

Naopak, v strede pola zvýšili konkurenciu posily Peter Gal Andrezly a Adam Kučera. Obaja nastupovali v základe a priniesli do hry rýchlosť, ktorú si tréner prial tak po jeseni, ako aj pred začiatkom prípravy. Sú to vhodné typy na tie posty aj so Zošim. Myslím, že kraje budeme mať silnejšie, ako sme mali v jeseni. Záleží potom na tom, ktorý bude mať lepšiu formu a ktorý sa toho zhostí, ale som rád, že sú tu, lebo môžu odbremeniť aj Zošiho. Môže sa to prestriedať, takže som spokojný,“ vyjadril svoju spokojnosť Ladislav Pecko.

V útoku nastupoval Miloš Lačný. Ružomberského útočníka trápili na začiatku prípravy zdravotné problémy, ale v zápase so Znojmom sa zapísal do streleckej listiny a po jednom presnom zásahu pridal aj v súbojoch s FC Botosani a Esbjerg fB. Miloš je zatiaľ jednička. Čo ho musím pochváliť, milo nás prekvapil, že tvrdo pracoval cez zimu, snažil sa.Vidno, že keď nastupuje pravidelne dostáva sa do pohody a do formy. Môže to byť ten rozhodujúci element, ktorý začne dávať góly a bude nám pomáhať k víťazstvám,“ pochválil tréner futbalistu nosiaceho dres s číslom tridsaťjeden.

Liptáci počas sústredenia remizovali s FC Botosani 1:1, zvíťazili nad FC Oleksandriya 1:0 a napokon remizovali s Esbjerg fB 2:2. Ktorý zápas bol podľa kormidelníka tímu z centra Dolného Liptova najlepší? Asi ten prvý bol najlepší, čo sa týka hernej stránky aj vyváženosti ofenzívy a defenzívy. Druhý zápas sme boli trochu málo aktívni dopredu, aj keď sme ho vyhrali, ale čo sa týka šancí a takej odvahy dopredu, to bolo slabšie. Na druhej strane sme mali lepšiu defenzívu. V poslednom zápase bolo trošku cítiť únavu, lebo sme nehrali po troch dňoch, ale obdeň. Ale ukázal sa charakter, že z 0:2 sme to dokázali otočiť na remízu,“ dodal Ladislav Pecko. 

ZDIEĽAJ ČLÁNOK