17.2.2016

Miloš Lačný: ,,Dúfam, že sa to prenesie do ligy“

Okrem trénera A mužstva sme sa o sústredení rozprávali aj s útočníkom Milošom Lačným.

Ako hodnotí sústredenie dvadsaťsedem ročný futbalista? Pozitívne. Boli tam výborné zápasy, trénovalo sa na dobrej úrovni, na dobrých ihriskách. Dúfam, že sme pripravení na ligu, všetci budeme zdraví a budeme pokračovať v dobrej robote,“ zaželal si hráč obliekajúci dres s číslom tridsaťjeden.

Ružomberský útočník mal začiatok prípravy skomplikovaný zdravotnými problémami. Potom však prišiel pred odletom do Turecka prípravný zápas so Znojmom, v ktorom sa strelecky presadil a dva góly pridal aj počas sústredenia. V krajine polmesiaca rozvlnil sieť rumunského FC Botosani a jeden presný zásah zaznamenal aj v súboji s dánskym Esbjerg fB. Príprava je príprava, treba všetko ladiť. Dúfam, že sa to prenesie do ligy a budem dávať góly, ako som dával, keď som tu hrával naposledy. Dúfam, že dostanem podporu od spoluhráčov a trénerov a bude to dobré,“ povedal Miloš Lačný.

Hráči prišli na sústredenie v prvom rade trénovať. Počas dní, kedy nehrali zápasy mali na programe dva tréningy. Pokiaľ hrali prípravné stretnutia, okrem zápasu absolvovali aj ranný tréning. Ako trávili voľný čas, ktorý im zostal? Bavili sme sa, smiali sme sa. Chlapci sú všetci srandovní, takže tam je o to postarané. Hrali sme iné hry ako futbal, napríklad ping pong, biliard a podobné veci, kávičkovali sme a tak ďalej. Ale na sústredeniach sa väčšinou musí aj oddychovať, takže hlavne je dôležitý relax a spánok,“ priblížil futbalista tímu spod Čebraťa.

Teplota v prímorskom letovisku Belek bola pochopiteľne vyššia ako na Slovensku, no rozhodne nešlo o počasie ideálne na to, aby si hráči schuti užili Stredozemné more. Nemrzel ich pohľad na lákavú, no zároveň chladnú vodu? Ani nebolo veľa času, pretože po tréningu boli všetci unavení. Takže vravím ešte raz, bolo treba dobre regenerovať, akurát nám to niekedy padlo dobre, keď sme sa vrátili z tréningu a mohli sme si aspoň trošku namočiť nohy do mora, lebo je to zdravé. Ale ináč tam bola dosť zima, takže sa nedalo. Celkovo ani bazény v areáli ešte nie sú otvorené,“ priblížil situáciu Miloš Lačný.  

ZDIEĽAJ ČLÁNOK