22.2.2016

Výsledky mládežníckych tímov

Príprava na jarnú časť pokračovala aj v mládežníckych kategóriách. Mladší dorast odohral prípravné stretnutia, tím U10 sa predstavil na turnaji v Dolnom Kubíne a na Oravu zavítali aj naše futbalistky. Tím U9 sa zúčastnil dvoch turnajov.

Prípravné zápasy 

FC Nitra U17 - MFK Ružomberok U17 2:1 (1:0)
Gól RK:
Kmeť

MFK Ružomberok U17: Krajčírik - Badár, Eliáš, Holub, Vanko - Múdry, Rapoš, Machaj, Kmeť - Zemančík, Popelka

Peter Penov (tréner mladšieho dorastu MFK Ružomberok): ,,Zápas veľmi dobrej kvality, v ktorom sme boli herne lepším družstvom, bohužiaľ sme neboli úspešnejší v koncovke."

FC Nitra U16 - MFK Ružomberok U16 0:1 (0:0)
Gól:
Filek

MFK Ružomberok U16: Grauza - Klačko, Ťapaj, Kardoš, Baláž - Daniel, Švec, Hrdina, Dzuriak - Filek, Foťko

Peter Penov (tréner mladšieho dorastu MFK Ružomberok): ,,Vysoké tempo zápasu spôsobilo viacero nepresností na oboch stranách, ale stretnutie malo správny náboj a hráči museli celý čas hrať pod tlakom. S výkonom družstva som spokojný."

U10 druhá na turnaji Tittel Cup

V sobotu sa naša prípravka U10 zúčastnila na treťom ročníku turnaja Tittel Cup v Dolnom Kubíne, kde sa v silnej konkurencii umiestnila na veľmi peknej striebornej priečke. Na podujatí sa okrem mladých nádejí predstavili priamo v akcii aj viaceré známe tváre slovenského futbalu. Viac o podujatí sa dozviete v samostatnom článku -  TU.

U9 víťazom turnaja Jánošík Trophy 2016

Prípravka U9 v sobotu hájila klubové farby na medzinárodnom turnaji Jánošík Trophy U9 2016 v Liptovskom Mikuláši, kde poskladala dva tímy. MFK Ružomberok II sa stal víťazom podujatia a MFK Ružomberok I skončil na štvrtej priečke. 

Zápasy našej U9: 

MFK Ružomberok II - Futsal Wegierska 6:0
Góly:
Latiak 2, M. Mrva 2, Jacko2

MFK Ružomberok I - AMT Zywiec 1:1
Gól RK:
F. Uličný

MFK Ružomberok II - AMT Zywiec 7:0
Góly:
Jacko 4, Dorník 3

MFK Ružomberok I - MŠK Fomat Martin 2:1
Góly RK:
Sloboda, Kohút

MFK Ružomberok II - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 3:0
Góly:
Jacko, Dorník, Latiak

MFK Ružomberok I - Futsal Wegierska 2:3
Góly RK:
Sloboda, O. Uličný 

MFK Ružomberok II - MŠK Fomat Martin 1:0
Gól:
Latiak

MFK Ružomberok I - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:3
Góly RK:
Kerdík, Kohút

MFK Ružomberok I - MFK Ružomberok II 0:1
Gól:
Piták

MFK Ružomberok II konečné 1. miesto.
MFK Ružomberok I konečné 4. miesto.

MFK Ružomberok I: Rusnák, Kohút, Sloboda, O. Uličný, Hlavčo, Hrnčiar, Kerdík, F. Uličný

MFK Ružomberok II: Škvarek, J. Mrva, Latiak, M. Mrva, Dorník, Jacko, Piták

Miroslav Latiak (tréner MFK Ružomberok U9): ,,V sobotu sme sa zúčastnili turnaja v Liptov aréne. Aby si mohli zahrať všetci chlapci, tak som prihlásil dve mužstvá. Som rád, že si mohli zahrať všetci a zbierať pre nich cenné skúsenosti. Jedno mužstvo vyhralo všetkých päť zápasov a nedostalo ani gól. Strelecky exceloval náš najmladší hráč Jacko. Druhé mužstvo už nemalo také presvedčivé výsledky. Som rád, že sa nám chalani zlepšujú, ale aj tak sú ešte ďaleko od mojej spokojnosti. Za najlepšieho hráča víťazného mužstva sme určili Ondra Škvareka, ktorý vychytal všetky zápasy na nulu. V druhom mužstve to bol Tomáš Sloboda, ktorého výkonnosť rastie každým turnajom."

U9 piata na turnaji v Púchove

Prípravkári z tímu U9 neoddychovali ani v nedeľu. Deň po turnaji v Liptovskom Mikuláši sa predstavili na medzinárodnom turnaji Púchov Cup U9 2016, kde obsadili piate miesto. 

Zápasy našej U9: 

MFK Ružomberok - FC Rožnov 1:2
Gól RK:
Kohút

FK Kozlovice - MFK Ružomberok 1:2
Góly RK:
Dorník 2

AS Trenčín - MFK Ružomberok 3:2
Góly RK:
Jacko, J. Mrva

MFK Ružomberok - MFK Karviná 2:3
Góly RK:
Jacko, Dorník

MŠK Žilina - MFK Ružomberok 9:2
Góly RK:
Jacko, Sloboda

FC Vsetín - MFK Ružomberok 1:2
Góly RK:
Jacko, Dorník

MFK Ružomberok - MŠK Púchov 2:0
Góly:
Dorník 2

Konečné 5. miesto. 

MFK Ružomberok U9: T. Makovický, J. Mrva, Sloboda, Kohút, O. Uličný, Dorník, Jacko, F. Uličný

Miroslav Latiak (tréner MFK Ružomberok U9): ,,V nedeľu sme sa zúčastnili turnaja v Púchove. Som veľmi rád, že sme sa mohli zúčastniť tohto výborne obsadeného turnaja. Odohrali sme sedem ťažkých zápasov, ktoré chalanov dôkladne preverili. Okrem jedného zápasu, kde sme totálne vybuchli, sme odohrali všetko vyrovnané zápasy proti Trenčínu, neskoršiemu víťazovi Karvinej, kde sme dostali rozhodujúci gól v poslednej sekunde. Príležitosť na tomto turnaji dostali aj chlapci s menšou zápasovou praxou a videli, že kde majú ešte rezervy. Nerád chválim jednotlivcov, ale za tento turnaj musím vyzdvihnúť Jakuba Mrvu, ktorý bol podľa mňa jedným z najlepších hráčov na turnaji, ak nie najlepším."

Futbalistky sa zúčastnili na turnaji Orava champions masters winter clasic

V nedeľu sa ružomberské futbalistky predstavili na turnaji Orava champions masters winter clasic v Športovej hale Mútne, ktorý bol určený pre juniorky narodené v roku 1999 a mladšie. Náš klub reprezentoval tím žiačok aj tím junioriek, pričom v konkurencii Mútneho, Oravského Veselého, Oravskej Jasenice, Žiliny, Popradu, Bratislavy a Bzín,  obsadili žiačky tretiu a juniorky siedmu pozíciu. Na prvom mieste sa umiestnili Bziny a striebro vybojovala Žilina.

Zápasy našich žiačok: 

MFK Ružomberok - Oravská Jasenica 3:2
Góly RK
: Kokošková 3

MFK Ružomberok - Poprad 5:1
Góly RK:
Kokošková 2, P. Konfálová, F. Kovalíková, V. Kovalíková

MFK Ružomberok - Bziny 1:1
Gól RK:
Kokošková

MFK Ružomberok - ŠKF VIX Žilina 0:1

Zápasy našich junioriek: 
MFK Ružomberok - Mútne 0:0

MFK Ružomberok - ŠKF VIX Žilina 1:4
Gól RK:
Iváková

MFK Ružomberok - Oravská Jasenica 2:1
Góly RK:
Iváková, Senková

MFK Ružomberok - Oravské Veselé 5:0
Góly:
Čellárová 2, Bradiaková, Zigová, Iváková

Žiačky skončili na 3. a juniorky na 7. mieste.

Ľubomír Repa (tréner žiačok MFK Ružomberok): ,,Turnaj pre žiačky v kategórii junioriek bol veľmi náročný, citeľne chýbala najlepšia strelkyňa z Púchova Lucka Droppová, ktorá má zlomenú ruku. V závere chýbali sily na skúsenejšie Žilinčanky."

Pavol Strmenský (tréner junioriek MFK Ružomberok): ,,Turnaj bol zakončením halovej sezóny a zároveň vhodným herným tréningom. Dievčatá v jednotlivých zápasoch nastupovali na rôznych postoch, aby si pod tlakom vyskúšali herné činnosti. Dôraz sme kládli na hernú spoluprácu a na komunikáciu počas hry. Cieľom nebol výsledok, ale stála snaha o konštruktívny prístup k hre na každom hráčskom poste. Z tohto pohľadu účasť na turnaji splnila svoj účel."

Foto: Július Beťko

ZDIEĽAJ ČLÁNOK