26.2.2016

Preview: Pred jarou s pocitmi očakávania a adrenalínom

V sobotu 27. februára 2016 o 17:00, odohrá Ružomberok v Zlatých Moravciach prvý jarný ligový zápas s domácim ViOnom. Pred súbojom 20. kola Fortuna ligy sme sa rozprávali s hlavným trénerom A mužstva Ladislavom Peckom.

Po dlhej zimnej príprave sa znova otvárajú brány štadiónov slovenskej najvyššej súťaže. S akými pocitmi vstupujú Liptáci do jarnej časti? S pocitmi očakávania, že už konečne ideme hrať zápasy, s adrenalínom a s tým, že ukážeme ľudom aj na Slovensku, aj v Ružomberku, že už chceme v tabuľke stúpať vyššie a vyššie,“ povedal odhodlane lodivod tímu spod Čebraťa.

Ruža získala v jeseni dvadsaťštyri bodov a zimovala na ôsmej priečke, pričom na 7. Senicu stráca jeden bod a pred svojím aktuálnym súperom, 9. Zlatými Moravcami, má päťbodový náskok. V jesennej časti odohrali oba tímy jeden vzájomný zápas a Ružomberok sa na domácej pôde tešil z víťazstva 5:2. ViOn bol však na svojom trávniku počas jesene nevyspytateľným súperom. Domáce prostredie využil na zisk štrnástich z celkových devätnástich bodov a prekvapil hlavne víťazstvom 4:0 nad Žilinou. Tak, ako ste povedali, je to nevyspytateľný súper, ale cez zimu sme pracovali na tom, aby sme sa pozerali hlavne na nás, na to ako my budeme hrať a ako my chceme hrať. To je rozhodujúce. Samozrejme rešpekt a úctu máme ku každému súperovi, ale keď som hrával, bol som naučený, že bolo najrozhodujúcejšie to, ako budem hrať ja a ako bude hrať naše mužstvo,“ vysvetlil Ladislav Pecko.

V Zlatých Moravciach štartujeme jarnú časť Fortuna ligy a aj Slovnaft Cup-u. V polovici marca sa Ružomberčania predstavia na štadióne ViOnu v pohárovom štvrťfinále, ktoré sa hrá na jeden víťazný zápas. Úvahy o tom, či je niektorý z týchto dvoch súbojov pre náš tím dôležitejší, tréner rázne odmieta. Dôležitý je tak dobrý vstup do jarnej časti, ako aj pokračovanie v Slovnaft Cup-e. Ideme na prvý jarný ligový zápas, pohár bude potom. Keď na to príde, budeme sa sústrediť len na pohárový zápas,“ vyhlásil šéf ružomberského realizačného tímu.

Kvôli dlhodobému zraneniu nebude trénerovi k dispozícii Juraj Vavrík, po nepríjemných zraneniach v príprave sa k nemu pridali Lukáš Ondrek a Ivan Kotora, otáznik visí nad Martinom Jakubkom. Člen seniorského reprezentačného tímu sa počas zimy zotavoval zo zranenia. Dúfam, že Martin Jakubko bude pripravený tak, že nastúpi aspoň na pár minút a dúfam, že nám pomôže v závere aj v Zlatých Moravciach,“ načrtol situáciu Ladislav Pecko.

Zápas sledujeme naživo

ZDIEĽAJ ČLÁNOK