1.3.2016

Preview: „V domácich zápasoch chceme hrať dobrý futbal a vyhrávať“

V stredu 2. marca 2016 o 17:00 sa prvýkrát v jarnej časti otvoria brány ružomberského štadióna, keď Ruža odohrá domáci zápas 21. kola Fortuna ligy so Spartakom Myjava. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Ladislavom Peckom.

Liptáci odštartovali jar v Zlatých Moravciach, kde zdolali domáci ViOn gólmi Lačného a Saparu 2:0. Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov, pričom Ružomberku vyšiel podstatne lepšie ten druhý. Čo sa týka bodov, myslím si, že sme spokojní. Čo sa týka hry, prvý polčas sme boli trošku prekvapení, ale druhý polčas už bol taký, ako si predstavujeme, že by sme mali hrať hlavne u súpera,“ zhodnotil predchádzajúce meranie síl lodivod tímu spod Čebraťa.

Vďaka víťazstvu z minulého kola má Ruža na svojom konte dvadsaťsedem bodov a v ligovej tabuľke poskočila na siedmu priečku, pričom na 6. Dunajskú Stredu stráca dva body a pred 8. Senicou má náskok dvoch bodov. Už v stredu sa Ružomberčania prvýkrát v jarnej časti predstavia na svojom štadióne, keď v 21. kole Fortuna ligy doma privítajú Spartak Myjava. Na to sa tešíme. Dúfam, že aj tým víťazstvom sme ľudí trošku zas pozvali na tento zápas. V domácich zápasoch chceme hrať dobrý futbal a vyhrávať,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

Náš aktuálny súper z Kopaníc v minulom kole remizoval v Dunajskej Strede 1:1 a v ligovej tabuľke mu so ziskom tridsaťšesť bodov patrí tretia priečka. Myjavský Spartak stráca osem bodov na 2. Slovan Bratislava a pred 4. Žilinou má trojbodový náskok. V jesennom vzájomnom meraní síl Ružomberok podľahol svojmu súperovi na jeho trávniku 1:2 a tak mu máme čo vracať. Kormidelník tímu spod Čebraťa si však uvedomuje, že Myjava to vie aj von. Samozrejme, že každá prehra mrzí, ale Myjava je nepríjemná v tom, že u súperov získala viac bodov ako doma, takže na to si budeme musieť dávať pozor a verím, že my budeme tí, čo ich porazia,“ vyjadril sa Ladislav Pecko na adresu tímu, ktorý doteraz získal na trávnikoch súperov dvadsať z celkových tridsiatich šiestich bodov.

Chýbajú: Ivan Kotora (zranený), Lukáš Ondrek a Juraj Vavrík (dlhodobo zranení)

Zápas sledujeme naživo!

Foto: Jozef Bedej

ZDIEĽAJ ČLÁNOK