3.3.2016

Miloš Lačný ďakuje za gól Petrovi Gal Andrezlymu

V stredu 2. marca 2016 sa Ruža prvýkrát na jar predstavila na domácom trávniku a zdolala na ňom Myjavu 1:0. Po zápase prezradili svoje pocity Marek Sapara a Miloš Lačný.

Ruža má za sebou prvé dve jarné kolá. Najskôr zvíťazila v Zlatých Moravciach 2:0 a následne doma zdolala Myjavu gólom Miloša Lačného z 25. minúty 1:0. Zatiaľ čo prvý polčas mali hernú prevahu Liptáci, v druhom dejstve mal navrch tím z Kopaníc. Vyhrali sme v Zlatých Moravciach, vyhrali sme doma a k tomu sme ešte nedostali gól. Aj keď musíme povedať, že to ešte vidno, že hra medzi nami nie je ideálna, ale myslím si, že keby sme v prvom polčase vyhrávali dva, tri nula, nemohol by nik nič povedať. Na druhej strane posledných tridsať minút sme trošku odpadli a nechali sme Myjavu hrať. Ako keby sme sa ukľudnili, že nevyrovnali,“ zhodnotil zápas Marek Sapara.

Po úvodných slovách ružomberského kapitána nasledovala otázka prítomných novinárov týkajúca sa zlepšenia hry mužstva z centra Dolného Liptova od návratu futbalistu obliekajúceho dres s číslom dvadsaťsedem. Neviem to tak povedať. Snažím sa robiť čo môžem, aj keď mám v podstate málo odohrané a ešte sa fakt necítim dobre na ihrisku. Chýbajú mi niektoré veci, pokazím pár ľahkých prihrávok, je to na mne ešte vidieť a ja sa tak ešte cítim. Nič mi ale neostáva, musím bojovať, byť na ihrisku čo najdlhšie. Snažím sa získať hernú prax, pretože to mi chýba a cítim, že to ešte nie je ono, nie je to ešte na sto percent. Pevne verím, že postupne sa dostanem na vyšší level a budem pre mužstvo prospešnejší ako teraz,“ povedal sebakriticky Marek Sapara.

A ako vidí tridsaťtriročný tvorca hry prácu stredovej formácie? Z môjho pohľadu si myslím, že niektoré veci sú tam fakt veľmi dobré, na ktorých sa dá stavať. Aj keď ešte v mojom prípade veľakrát to možno takticky neuhrám dobre, pretože niekedy chýbam tam, kde by som mal byť, ale to je tým, že mi chýba herná prax, ale zatiaľ to funguje. Ako hovorím, máme šesť bodov, je to zatiaľ na nulu, takže musíme byť spokojní,“ dodal 38-násobný slovenský reprezentant.

Po zápase uznal kvality súpera aj strelec rozhodujúceho gólu Miloš Lačný, pričom nezabudol poďakovať ani Petrovi Gal Andrezlymu, ktorého strelu smerujúcu do žrde dorazil za chrbát myjavského gólmana. „Druhý polčas ukázali, že vedia hrať futbal, takže bol to veľmi ťažký zápas. Myslím, že sa to všetko podpísalo aj pod ten terén, pretože nebol ideálny. Ten, kto mal kolíky sa mu šmýkalo, kto mal lisované, tiež sa mu šmýkalo. Bolo to viac o bojovnosti, ako o nejakej futbalovosti. Rozhodla akcia Petra Gal Andrezlyho, ktorý to pekne spravil, ja som to akurát doklepol, takže musím sa mu za to poďakovať,“ spomínal si na stretnutie ružomberský útočník.

Ruža zatiaľ plní predsezónny cieľ, posúvať sa v tabuľke vyššie. Už po prvom jarnom víťazstve poskočila z ôsmej na siedmu priečku. Domáce víťazstvo síce neprinieslo ďalší posun, ale Liptáci sa dostali na dostrel popredným pozíciám. Na 6. Trnavu a 5. Dunajskú Stredu strácajú len dva body a jedno víťazstvo ich delí od 4. Žiliny, aj keď objektívne treba dodať, že Šošoni majú k dobru domáce meranie síl s Trenčínom. S úvodnými šiestimi bodmi je preto spokojnosť, ale treba myslieť na ďalšie zápasy. Je to najviac čo sa dá a my sme radi. Musíme pokračovať v dobrej práci a môžu byť aj štyri také výsledky po sebe. Nevidím dôvod prečo nie,“ dodal Miloš Lačný.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK