3.3.2016

Peter Maslo: „Dôležité je nedostať gól“

Ruža v prvých dvoch jarných kolách bodovala naplno. Liptáci trikrát skórovali a ani raz neinkasovali. Po stretnutí s Myjavou sme preto vyspovedali aj zástupcu zadných radov, Petra Masla.

V oboch ligových zápasoch odohrala plný počet minút defenzívna štvorica Peter Maslo, Ján Maslo, Antonín Rosa a Martin Boszorád. Čo môže tešiť nielen ich, ale aj celé mužstvo, Ružomberok si na jar zatiaľ drží čisté konto. Dôležité je nedostať gól. Naše mužstvo je také silné, že vieme dať gól, vieme sa dostať do šancí, takže je to super. Aj ofenzívni hráči sa poctivo vracajú spredu do zadu, takže je to paráda a dúfam, že nám to vydrží aj ďalej,“ povedal futbalista obliekajúci dres s číslom sedemnásť.

Priestor medzi tromi žrďami v oboch stretnutiach strážil Darko Tofiloski. Macedónsky brankár si tak dvakrát po sebe pripísal čisté konto. Darko v obidvoch zápasoch ukázal, že vie podržať mužstvo. Aj v týchto dvoch zápasoch sa dostal súper do šancí a brankár ukázal, že nás podrží,“ pochválil Peter Maslo ružomberského gólmana.

V 72. minúte súboja s myjavským Spartakom zastúpil strážcu svätyne práve Peter Maslo, keď odhlavičkoval Sládekovu strelu z bránkovej čiary a udržal Ružomberok vo vedení. Už len tak inštinktívne som tam išiel, lebo som videl, že Darko bol moc vpredu, tak som trochu cúvol. Trafil ma a chvalabohu som to vyhlavičkoval,“ spomenul si obranca tímu spod Čebraťa na jednu z najväčších šancí súpera.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK