4.3.2016

Preview: Víťazstvá nás musia nakopnúť

V sobotu 5. marca 2016 o 18:20 odohrá Ružomberok v Dunajskej Strede zápas 22. kola Fortuna ligy s domácim FC DAC 1904 Dunajská Streda. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom ružomberského seniorského tímu Ladislavom Peckom.

Ružomberok na úvod jari zvíťazil v Zlatých Moravciach 2:0 a následne uspel aj doma, keď na svojom trávniku zdolal Myjavu 1:0. Aká nálada vládne v mužstve? Keď vyhráte, tak je nálada dobrá, ale nesmie nás to uspokojiť. Musí nás to nakopnúť. Musíme ešte viac pracovať, lebo ešte nás čaká veľa zápasov, máme niektoré ciele, ktoré by sme chceli splniť, takže sa musíme dobre pripravovať,“ povedal lodivod tímu spod Čebraťa.

Liptáci sa momentálne s tridsiatimi bodmi nachádzajú na siedmej priečke ligovej tabuľky. Pred 8. Senicou majú štvorbodový náskok. Naopak, na 6. Trnavu a 5. aktuálneho súpera z Dunajskej Stredy strácajú dva body. V nahustenej tabuľke momentálne Ružu delia dve víťazstvá od 3. miesta, na ktorom sa nachádza Spartak Myjava. Tak vysoko sa až nepozerám. Musíme ísť od zápasu k zápasu. Ako hovorím, musíme vyhrávať a keď budeme vyhrávať, verím, že to prenesieme aj do pohára, kde by sme chceli ísť ďaleko,“ načrtol ciele ružomberský tréner.

Liptáci si v sobotu zmerajú svoje sily s Dunajskou Stredou, ktorá štartuje jar štyrmi domácimi zápasmi v rade. V prvom remizovala 1:1 so Spartakom Myjava a v druhom zvíťazila nad Skalicou 1:0. Oba góly tímu zo Žitného ostrova zaznamenal Pape Macou Sarr. DAC doteraz získal tridsaťdva bodov a patrí mu priebežná piata priečka. Dunajská Streda stráca jeden bod na 4. Žilinu, no tá má k dobru súboj s Trenčínom. DAC má zároveň rovnaký bodový zisk ako 6. Trnava a o dva body viac ako Ružomberok. Ak by Ruža zvíťazila, v tabuľke by sa dostala pred svojho súpera. Bude ťažký zápas a znova rozhodnú maličkosti. Ideme tam v dobrej nálade a dúfam, že sa s dobrou náladou aj vrátime,“ vyjadril sa Ladislav Pecko k zajtrajšiemu zápasu s tímom z juhu Slovenska, ktorý sme v jeseni doma zdolali 1:0.

Chýbajú: Ivan Kotora (zranený), Lukáš Ondrek, Juraj Vavrík (dlhodobo zranení)

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK