11.3.2016

Preview: Proti húževnatému súperovi bez viacerých opôr

V sobotu 12. marca 2016 o 14:30 odohrá Ružomberok domáci zápas 23. kola Fortuna ligy so Skalicou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Ladislavom Peckom.

V uplynulom kole sa Liptáci predstavili v Dunajskej Strede. Zatiaľ čo Ruža ťahala sériu štyroch víťazných ligových meraní síl, DAC mal za sebou päť zápasov bez prehry. Vzájomný súboj priniesol tretí jarný gól Miloša Lačného, červenú kartu Martina Boszoráda a remízu 1:1, pričom viac šancí mali domáci. Podľa toho priebehu a podľa toho ako sme hrali, môžeme byť radi, že sme získali bod, neprehrali sme a udržali sme si zápasovú pohodu. Dúfam, že sa to prenesie do domáceho zápasu. Je dobré, že na jar sme ešte neprehrali. O to lepšie sa pracuje a pripravuje na ďalší zápas,“ zhodnotil tréner posledné meranie síl.

Ruža doteraz získala 31 bodov a patrí jej 7. priečka. Na 6. Trnavu, 5. Dunajskú Stredu a aj 4. Žilinu strácajú Ružomberčania dva body a pred 8. Senicou majú štvorbodový náskok. V domácom súboji si zmerajú svoje sily so Skalicou, ktorá doteraz získala 13 bodov, patrí jej posledné 12. miesto a na predposlednú Podbrezovú stráca štyri body. Počas jesene sa Záhorákom podarilo pri svojej premiére v najvyššej súťaži v Poprade zdolať náš tím 3:1. V dvanástom kole sa následne v Skalici tešili Liptáci z víťazstva 1:0. Ako to už býva zvykom, aj teraz môžeme konštatovať, že tímy bojujúce o zotrvanie vedia byť na jar najnepríjemnejšími súpermi. Skalica, ktorej dres od začiatku jari oblieka aj náš bývalý hráč Pavol Masaryk, potrebuje body ako soľ. Musíme byť na to pripravení. Bude to ťažký zápas, húževnatý súper a nebude to nič ľahké. Možno že lepšie by sa nám hralo proti nejakému behavému súperovi, lebo každý povie, že musíte vyhrať alebo mali by ste vyhrať takýto zápas a my sa o to budeme snažiť. Verím, že sa to podarí,“ zaželal si lodivod tímu spod Čebraťa.

V prvých troch jarných zápasoch Ruža inkasovala len jeden gól a štyrikrát skórovala. V defenzíve dostávali pravidelne priestor Peter Maslo, Ján Maslo, Antonín Rosa a Martin Boszorád. Zajtra sa však musí tréner zaobísť bez zraneného Antonína Rosu a aj Martina Boszoráda, ktorý videl v Dunajskej Strede po druhej žltej karte zákonite aj kartu červenej farby a tak bude sledovať jeden zápas len ako divák. Absencia oboch obrancov šéfa realizačného tímu neteší, na druhej strane ho však o svojich kvalitách môžu presvedčiť ďalší futbalisti. Je tam Dominik Kružliak, Lukáš Lupták, Gagik Daghbashyan, uvidíme ako to postavíme. Ešte bude chýbať aj Peter Gal Andrezly, takže musíme sa s tým popasovať, ale sú tu ostatní hráči, ktorí dostanú šancu a musia sa jej chytiť,“ povedal Ladislav Pecko, ktorému okrem už spomínaných hráčov Antonína Rosu, Martina Boszoráda, Petra Gal Andrezlyho kvôli trestu za päť žltých kariet, bude chýbať aj Marek Sapara so zraneným ramenom, pre zranenie taktiež Ivan Kotora a z dôvodu dlhodobých zranení Lukáš Ondrek a Juraj Vavrík.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK