13.3.2016

Miloš Lačný skóroval aj v štvrtom jarnom súboji

V sobotnom zápase 23. kola Fortuna ligy sa Ruža druhýkrát v jarnej časti predstavila na svojom trávniku, keď doma zdolala Skalicu 3:1. Po stretnutí predstúpil pred novinárov autor dvoch včerajších gólov Miloš Lačný.

Ruža mala priam ideálny vstup do zápasu. Už v 2. minúte zachytil Miloš Lačný prihrávku hostí v strede ihriska, potiahol útok po pravej strane, pred šestnástkou nahral Lukášovi Luptákovi a ten presne mierenou strelou otvoril skóre. „V strede bola troška medzera, tak som to chcel zrýchliť a myslím si, že by ma odtlačil obranca, ktorý ma blokoval a na ľavej strane som cítil Luptáka. Tak som mu to tam dal. Myslím, že to zakončil výborne a dal gól, na ktorý čakal tiež dosť dlho, takže sa musel z neho tešiť,“ spomína si na tento moment ružomberský útočník, pričom nepochybuje o dôležitosti presného zásahu: Dať tak skoro prvý gól tiež pridá na psychike. Hrali sme lepšie. Myslím, že sme dominovali celý zápas a že to mohlo skončiť aj vyšším rozdielom.“

Miloš Lačný najskôr vypracoval gól Lukášovi Luptákovi a potom sám dvakrát rozvlnil sieť. V oboch prípadoch ťažil z prihrávok Štefana Zošáka. V 26. minúte poslal skúsený stredopoliar center do šestnástky, ktorý Martin Krnáč neudržal v rukaviciach a najlepší ružomberský jarný strelec bez problémov skóroval. V 70. minúte našiel Martin Jakubko na pravej strane Štefana Zošáka, ten poslal loptu pred šestnástku, kde si nabiehal aktívny futbalista obliekajúci dres s číslom tridsaťjeden a strelou k žrdi zvýšil náskok Ruže na 3:0. Vyjadroval som sa tak predtým a teraz to zopakujem. Naozaj chcem robiť reklamu klubu a to sa darí. To, že dávam góly je dobrá vizitka, ale musíme v tom pokračovať a dúfajme, že pôjdeme v tabuľke stále vyššie a vyššie,“ povedal hráč, ktorý od návratu pod Čebrať zaznamenal šesť gólov, pričom päťkrát presne namieril v jarnej časti a presadil sa v zatiaľ každom jarnom súboji.

Okrem spomenutých situácií, ktoré sa skončili gólmi sa mohol Miloš Lačný tešiť aj v 72. minúte, kedy išiel sám na bránu, lenže jeho strelu zastavila žrď. „Dal som to k žrdi, ale myslím, že tam ešte bol teč a asi preto to išlo na tyčku, ale nevadí. Myslím si, že dva góly sú dobré a teším sa z každého gólu,“ vyjadril sa dvadsaťosemročný útočník tímu spod Čebraťa.

Päť minút po treťom presnom zásahu sa do streleckej listiny zapísal aj hráč hostí Lukáš Hlavatovič. Bol to len druhý inkasovaný gól Ruže v jarnej časti sezóny. Svoju mieru na úspešnom vstupe do jari majú preto rozhodne aj obrancovia. Po prvých troch stretnutiach sa tentokrát nemohli Liptáci spoľahnúť na zraneného Antonína Rosu a Martina Boszoráda, ktorý videl v Dunajskej Strede červenú kartu. Do obrany sa preto k bratrancom Petrovi a Jánovi Maslovi zaradili Dominik Kružliak a Lukáš Lupták. Hrali skvele. Môžem ich pochváliť a to ešte Kružliak zastúpil Rosu, takže myslím si, že naozaj hrali skvele,“ pochválil ofenzívny hráč všetkých svojich kolegov z obrany.

Ruža má skutočne vydarený vstup do jarnej časti. V úvodných štyroch kolách trikrát zvíťazila a raz remizovala. Veľmi sa z toho tešíme, pretože nič viac sa nedá, keď vás futbal baví a pritom sú takéto výsledky a každý hrá, ako hrá. Je to najkrajší pocit a keď sú všetci zdraví a sú tieto výsledky, tak je to super,“ dodal Miloš Lačný.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK