13.3.2016

Lukáš Lupták sa odvďačil trénerovi za dôveru, na tabuľku sa nepozerá

V sobotnom zápase 23. kola Fortuna ligy, v ktorom Ruža doma zdolala Skalicu 3:1, naštartoval tím spod Čebraťa úvodným gólom Lukáš Lupták.

Lukáš Lupták nastúpil prvýkrát v jarnej časti v základe, keď spolu s Dominikom Kružliakom zastúpil v defenzíve Antonína Rosu a Martina Boszoráda. Okrem miesta v základe, mal už v 2. minúte ďalší dôvod na radosť, pretože po prihrávke Miloša Lačného otvoril skóre stretnutia. Teší ma, že som po dlhšej dobe nastúpil a že som splnil trénerovu dôveru. Podarilo sa mi dať aj gól, zvíťazili sme, takže teším sa,“ povedal hráč obliekajúci dres s číslom štrnásť, ktorý na otázku či už niekedy skóroval v druhej minúte, odpovedal bez váhania: „Bolo to prvýkrát.“

Po Lukášovi Luptákovi pridal ďalšie dva góly Miloš Lačný. Potom ešte skóroval aj hráč hostí Lukáš Hlavatovič, ktorý znížil na konečných 3:1. Myslím si, že to bolo celkom dobré. Za stavu 2:0 sme mali veľa šancí, keď sme dali tretí gól, vyvíjalo sa to úplne inak. Po góle na 3:0 sme prestali hrať, súper sa dostal do šancí, z čoho vyústil aj ten gól a myslím, že potom sme zase prevzali prevahu a dokončili víťazstvo,“ zhodnotil ďalší priebeh stretnutia dvadsaťpäťročný futbalista.

Ruža získala od začiatku jarnej časti za tri víťazstvá a jednu remízu desať bodov, vďaka čomu sa v ligovej tabuľke vyšplhala z jesennej ôsmej priečky na priebežné piate miesto. Na dostrel sú pritom aj vyššie pozície. Od 4. Dunajskej Stredy delia Ružomberčanov dva body a na 3. Myjavu strácajú dve víťazstvá. Myslím, že to ani dáko nevnímame. Na každý zápas sa pripravujeme rovnako, darí sa nám. Teraz sa tešíme na zápas v utorok v pohári a dúfam, že ho úspešne zvládneme,“ dodal na záver Lukáš Lupták.  

ZDIEĽAJ ČLÁNOK