14.3.2016

Preview: Do Zlatých Moraviec ideme s cieľom postúpiť, možnosť nápravy nie je

V utorok 15. marca 2016 o 17:00 odohrá Ružomberok v Zlatých Moravciach štvrťfinále Slovnaft Cup-u s domácim ViOnom. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Ladislavom Peckom.

V poslednom ligovom súboji Liptáci privítali na svojom trávniku Skalicu a zvíťazili 3:1. Kvôli zraneniam a kartám viacerých hráčov, nastúpili traja futbalisti prvýkrát na jar v základe – Dominik Kružliak, Lukáš Lupták a Adam Kučera. Ako hodnotí tréner ich výkon? Keď sa vyhralo, hrali sme dobrý futbal, tak som spokojný. Preto nás je v kádri dvadsať, aby sme tieto situácie zvládali. Som rád, že to chlapci zvládli. Už zajtra nás čaká ďalší zápas, preto treba vyrovnaných hráčov, čím viac, tým lepšie,“ pochválil svojich zverencov lodivod tímu spod Čebraťa.

Ruža má zatiaľ v jarnej časti Fortuna ligy priaznivú bilanciu tri víťazstvá a jednu remízu. Už zajtra ju čaká v Zlatých Moravciach pohárový súboj s domácim ViOnom. Tak, ako predchádzajúce zápasy, aj štvrťfinále sa hrá na jeden víťazný zápas a pokiaľ sa nerozhodne v riadnom hracom čase, nasledovať bude jedenástkový rozstrel. Cieľ je preto jasný. Do pohárového zápasu musíte ísť vyhrať, lebo nie je žiadna opravná možnosť. Chceme postúpiť, s tým tam musíme ísť a s tým cieľom tam samozrejme všetci ideme,“ odhodlane povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

Pri pohľade na ligovú tabuľku majú navrch Ružomberčania, ktorí zatiaľ získali 34 bodov a patrí im priebežná 5. priečka, zatiaľ čo Zlaté Moravce sa s 22 bodmi nachádzajú na 9. mieste. V prospech nášho tímu hovoria aj výsledky doterajších vzájomných súbojov v aktuálnej sezóne. Ruža v jeseni doma zdolala svojho súpera 5:2 a v prvom jarnom kole zvíťazila na jeho pôde 2:0. Slovnaft Cup je však iná súťaž, navyše ViOn ukázal aj v ligových súbojoch, že vie potrápiť svojich súperov. Tie zápasy boli ťažké. Bolo to vždy na vážkach hore-dole. Aj teraz na jar okrem nás s nikým neprehrali, takže nebude to nič ľahké. Pohárový zápas je o tom, že musíte postúpiť,“ dodal Ladislav Pecko.

Ružomberok na svojej doterajšej púti v prebiehajúcom ročníku Slovnaft Cup-u prešiel cez Šarišské Michaľany (7:0), Dunajskú Lužnú (7:2) a Topoľčany (5:0). Zlaté Moravce si poradili s tímami FK Slovan Most pri Bratislave (2:1), ŠK Svätý Jur (3:1), MŠK Fomat Martin (3:0) a Spartak Myjava (4:2). Zaujímavosťou štvrťfinálového súboja bude skutočnosť, že proti sebe nastúpia dva tímy, ktoré získali Slovnaft Cup, vtedy ešte pod názvom Slovenský pohár, zatiaľ raz a to hneď za sebou. Liptáci ho dvíhali nad hlavu v roku 2006 a Zlaté Moravce v roku 2007.

Chýbajú: Ivan Kotora (zranený), Juraj Vavrík a Lukáš Ondrek (dlhodobo zranení)

Otázny štart: Marek Sapara a Antonín Rosa (zranení)

Na zápas je pripravený autobusový výjazd, za ktorý náš fanúšik neplatí! Všetko dôležité o výjazde sa dozviete TU!

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK