17.3.2016

Tomáš Ďubek: „Keby som si neveril, tak si loptu nezoberiem“

V utorok odohrali Liptáci v Zlatých Moravciach štvrťfinále Slovnaft Cup-u s domácim ViOnom, ktorý zdolali 2:1 a postúpili do finále. Po stretnutí sme sa rozprávali s autorom prvého gólu Tomášom Ďubekom.

V 10. minúte vybojoval Miloš Lačný pokutový kop a ten premenil Tomáš Ďubek. O osemnásť minút neskôr vyrovnal Fabián Slančík na 1:1, ale posledné slovo mal v 39. minúte Miloš Lačný, ktorý strelou z ostrého uhla vrátil Ružu do vedenia 2:1. V druhom polčase sa nič nezmenilo a Ruža postúpila do semifinále. Vedeli sme, že tam pôjde o ťažký zápas a sme veľmi radi, že sa nám to podarilo. Samozrejme sme radi, že sme dali vonká dva góly. Postup je cenný a sme radi, že séria pokračuje,“ zhodnotil zápas futbalista obliekajúci dres s číslom deväť.

Vráťme sa ešte k prvému gólu zápasu. S akými pocitmi kládol Tomáš Ďubek loptu na biely bod? Keby som si neveril, tak si loptu nezoberiem, lebo sú aj iní hráči, ktorí to vedia premieňať, sú skúsení a penaltu si vedia zobrať. Veril som si a ten gól nám aj pomohol. Šťastie ešte, že Miloš má takú formu, že to tam triafa. Víťazstvo je veľmi cenné,“ spomenul si ružomberský stredopoliar na oba presné zásahy hostí.

Liptáci v stredu spoznali svojho súpera v semifinále Slovnaft Cup-u. V dvoch súbojoch o finále si zmerajú svoje sily s aktuálnym úradujúcim majstrom a zároveň aj držiteľom Slovnaft Cup-u, Trenčínom, ktorý v štvrťfinále zvíťazil v Košiciach 2:1. Mužstvo spod hradu Matúša Čáka navyše kraľuje ligovej tabuľke, môžeme preto hovoriť o najsilnejšom možnom súperovi? Či najsilnejší, to sa ukáže na ihrisku, ale to je ešte ďaleko. Ešte máme pred sebou dve kolá ligy a je tam aj reprezentačná prestávka, takže na to sa ešte nepozerám. Teraz sa sústredíme na Senicu a chceme tú sériu natiahnuť,“ vysvetlil Tomáš Ďubek.  

ZDIEĽAJ ČLÁNOK