18.3.2016

Preview: Zajtra sa predstavíme v Senici

V sobotu 19. marca 2016 o 17:00 sa Ružomberok predstaví v Senici, kde odohrá s domácim tímom zápas 24. kola Fortuna ligy. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom A mužstva, Ladislavom Peckom.

Ruža mala počas týždňa spestrený program vďaka štvrťfinále Slovnaft Cup-u, v ktorom zvíťazila na pôde Zlatých Moraviec 2:1 a postúpila do semifinále. V ňom bude bojovať o postup do finále s Trenčínom. Dôležitý bol postup, to sme urobili a budeme sa pripravovať na ligu. V pohári je dôležité aby ste postúpili,“ spomenul si na utorňajší súboj Ladislav Pecko.

V lige na jar Liptáci ťahajú úspešnú sériu. K dvom víťazstvám zo záveru jesene pridali v prvých štyroch jarných súbojoch ďalšie tri výhry a jednu remízu. Vďaka tomu sa so ziskom 34 bodov vyšplhali na 5. priečku. Pred 6. Žilinou a 7. Trnavou majú náskok jedného bodu a na 4. Dunajskú Stredu strácajú dva body. Tím spod Čebraťa chce pokračovať v úspešnom ťažení aj naďalej, ale do cesty sa mu postaví Senica, na ktorej pôde sa Ružomberčania predstavia už zajtra.

Tím zo Záhoria doteraz získal 27 bodov a nachádza sa na 8. mieste, pričom na 7. Trnavu a 6. Žilinu stráca šesť bodov a má päťbodový náskok pred 9. Zlatými Moravcami. V tejto sezóne sa už naši futbalisti stretli so Senicou dvakrát a nemajú na tohto súpera práve najlepšie spomienky. Najskôr s nim von remizovali 1:1, keď inkasovali vyrovnávajúci gól v úplnom závere a následne doma podľahli Záhorákom 0:1. „Chceme to napraviť a preniesť šťastie na našu stranu,“ stručne vyhodnotil situáciu Ladislav Pecko.

Chýbajú: Lukáš Ondrek, Juraj Vavrík (dlhodobé zranenia), Ivan Kotora (zranenie), Ľuboš Hajdúch (choroba)

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK