20.3.2016

Mladší dorastenci cestujú na prestížny turnaj do Talianska

Naši mladší dorastenci v stredu odcestujú na dvadsiaty šiesty ročník medzinárodného turnaja do Talianska pod názvom Memorial Claudio Sassi, ktorý v dňoch 25. - 28. marca 2016 organizuje klub A. C. Fiorano.

Tímy sú na prestížnom podujatí rozdelené do šiestich vekových kategórií – U18, U16, U14, U12, U10, U8. Zverenci Petra Penova štartujú v kategórii U16, kde sú tímy v piatich skupinách a naši futbalisti sa v skupine C stretnú s talianskymi Hellas Verona a AC Formigine a so švajčiarskym tímom FC Chiasso. Do štvrťfinále postupujú víťazi všetkých skupín a tri najlepšie tímy z druhých miest. Program následne pokračuje semifinálovými súbojmi a finále sa uskutoční v pondelok 28. marca 2016.

Na turnaji budú štartovať viaceré tímy, ktorých A mužstvá momentálne pôsobia v najvyššej talianskej súťaži. Okrem dorastencov z klubu Hellas Verona, s ktorými sa naši hráči stretnú v skupine, prípadne Atalanty, AC Carpi a US Sassuolo, môžeme v kategórii U18 spomenúť ako príklad FC Inter Miláno alebo Udinese Calcio.

Skupiny v kategórii U16:

Skupina A: AC Carpi (Taliansko), Niki Davourlis (Grécko), Parma Calcio (Taliansko), Sporting FC (Taliansko)

Skupina B: Modena FC (Taliansko), Fraser Park FC (Austrália), AC Cesena (Taliansko) Katane Soccer (Taliansko)

Skupina C: Hellas Verona (Taliansko), MFK RUŽOMBEROK (SLOVENSKO), FC Chiasso (Švajčiarsko), AC Formigine (Taliansko)

Skupina D: Atalanta (Taliansko), KäPa Helsinki (Fínsko), Imolese Calcio (Taliansko), Alto Vicentino (Taliansko)

Skupina E: FC Nordsjaelland (Dánsko), US Sassuolo (Taliansko), V. Castelfranco (Taliansko), Compr. Casalnuovese (Taliansko)

Foto: Peter Graf (archív)

ZDIEĽAJ ČLÁNOK