23.3.2016

Michal Faško zasiahol do zápasu SR “21“

Slovenská futbalová reprezentácia do dvadsaťjeden rokov, vstúpila do aktuálneho ročníka turnaja Challenge Trophy v pozícii obhajcu prvenstva. Vo svojom úvodnom vystúpení si v Senici zmerala sily s Estónskou „dvadsaťtrojkou“.

Pred zápasom sedeli obaja ružomberskí futbalisti, Dominik Kružliak a Michal Faško, medzi náhradníkmi. Najstaršej slovenskej mládežníckej kategórii ideálne vyšiel prvý polčas, kedy sa gólovo presadili Denis Vavro, Róbert Polievka a Jakub Hromada a Slovensko vyhrávalo 3:0.

V 78. minúte prišiel do hry Michal Faško, ktorý vystriedal Jakuba Hromadu. Po desiatich minútach na trávniku vyrazil brankár hostí jeho strelu na roh a po tejto štandardnej situácii, vďaka prihrávke nášho hráča, strelil svoj druhý gól v stretnutí Denis Vavro – 4:0. Ružomberský stredopoliar mohol ešte v závere zvýšiť náskok futbalistov spod Tatier, ale v nadstavenom čase namieril tesne vedľa brány. Náš druhý hráč, Dominik Kružliak, nezasiahol do zápasu.

Slovensko “21“ - Estónsko “23“ 4:0 (3:0)

Góly: 21. a 88. Vavro, 30. Polievka, 35. Hromada

Slovensko “21“: Rodák – Kupec, Králik, Vavro, Kotula – Káčer (46. Klec), Lesniak (62. Huk), Hromada (78. FAŠKO) – Haraslín (62. Gregáň), Polievka (46. Koscelník) – Vestenický

Rozhodovali: Laaksonen – Kiistala, Vyhreävouri

Foto: Rudolf Maškurica (archív)

ZDIEĽAJ ČLÁNOK