29.3.2016

Výsledky mládežníckych tímov

Počas minulého týždňa odohrali naši dorastenci 16. a žiaci 17. kolo svojich súťaží, pričom všetky tímy sa tešili z víťazstiev. Mladší dorast sa zúčastnil na prestížnom turnaji v Taliansku.

Ligové zápasy

II. liga starší dorast (U19)

MŠK Fomat Martin - MFK Ružomberok 1:7 (0:3)
Góly RK:
R. Kružliak 2, Šroba 2, M. Bobček 2, Omasta

Vladimír Helbich (tréner MFK Ružomberok U19): ,,Úvodných dvadsaťpäť minút nás sprevádzala nervozita v ofenzívnej fáze hry, zapríčinená dlhou zimnou prestávkou bez majstrovského zápasu, no postupne sme ovládli hru, rýchlym prechodom do útoku prečíslovali domácu defenzívu a efektívne premieňali gólové príležitosti. Zaslúžené vysoké víťazstvo nás teší a potvrdzuje ambície klubu pre návrat do prvej ligy dorastu!"

II. liga mladší dorast (U17)

MŠK Fomat Martin - MFK Ružomberok 1:2 (0:2)
Góly RK:
Švec, Rapoš

Peter Penov (tréner MFK Ružomberok U17): ,,Zápas dvoch rozdielnych polčasov, kde sme v prvom kontrolovali hru, vytvorili si viac streleckých príležitostí, ale v koncovke sme zlyhávali. Strelecky sme sa presadili dva razy hlavou. Druhý polčas sme poľavili, za čo nás súper potrestal gólom."

I. liga starší žiaci - stred (U15)

MFK Ružomberok - FO ŽP Šport Podbrezová 4:0 (0:0)
Góly:
Dopater, T. Bobček, Urban, Ursacher

I. liga starší žiaci - stred (U14)

MFK Ružomberok - FO ŽP Šport Podbrezová 4:1 (4:0)
Góly RK:
S. Maslo 2, Tutura, Černek

I. liga mladší žiaci - stred (U13)

FO ŽP Šport Podbrezová - MFK Ružomberok 1:16 (1:7)
Góly RK:
Záhradník 5, Jančo 3, Vrábeľ 2, Vrajko, Červeň, Kompiš, Rakyta, Potocký, Sitarčík (vl.)

Róbert Hazucha (tréner MFK Ružomberok U13): ,,V zápase sme boli jednoznačne lepším mužstvom. Chlapci si schuti zastrieľali, ešte veľa gólových príležitostí nepremenili, ale aj napriek tomu som bol spokojný hlavne s akciami, ktoré predviedli."

I. liga mladší žiaci - stred (U12)

FO ŽP Šport Podbrezová - MFK Ružomberok 1:9 (1:3)
Góly RK:
Jokel 3, Matej 2, Križka, Kulich, Hrivňák, Šotter

Mladší dorast sa zúčastnil na prestížnom turnaji v Taliansku

Ružomberský výber do šestnásť rokov (na foto) sa v dňoch od 25. do 28. marca 2016 zúčastnil medzinárodného turnaja Memorial Claudio Sassi, ktorý sa konal v Taliansku. V troch náročných stretnutiach raz zvíťazil, dvakrát prehral a nepostúpil do ďalších bojov. Mladí futbalisti spod Čebraťa mali však o program postarané aj naďalej, pretože ešte stihli odohrať dva prípravné zápasy. 

Zápasy našej U16  v skupine: 

Hellas Verona - MFK Ružomberok 2:1 (1:1)
FC Chiasso - MFK Ružomberok 0:1 (0:1)
AC Formigine - MFK Ružomberok 2:1 (1:0)

Prípravné zápasy našej U16: 

Fraser Park FC - MFK Ružomberok 1:2 (1:0)
Niki Davourlis - MFK Ružomberok 1:0 (1:0)

MFK Ružomberok U16: Ivo Krajčírik, Dušan Kardoš, Ladislav Porubän, Adam Spišák, Richard Baláž, Adam Klačko, Tadeáš Ťapaj, Róbert Foťko, Adam Filek, Filip Dzuriak, Ivan Zemančík, Jaroslav Hrdina, Dávid Švec, Erik Vanko, Marek Luščík, Matúš Kmeť, Alex Holub, Jozef Rapoš

Tréneri: Peter Penov, Peter Tomko

Peter Penov (tréner mladšieho dorastu MFK Ružomberok): ,,Naši mladší dorastenci sa predstavili na veľmi dobre obsadenom medzinárodnom turnaji v talianskej Modene. Vycestovali sme za účelom porovnať našu výkonnosť s družstvami z rôznych zahraničných súťaží. Mohli sme zažiť na vlastnej koži rozdiel v nasadení, práci s loptou a hlavne v rýchlosti prevedenia všetkých herných činností jednotlivcov, ako aj kolektívnej zodpovednosti v každom tíme, proti ktorému sme nastúpili. Možno výsledky tomu nenapovedajú, ale v zápasoch sme nesklamali ani herne, keďže každé družstvo bolo od nás o rok staršie. Najviac nás preveril hneď v prvom zápase Hellas Verona, kde nás podržal brankár Krajčírik. Napriek tlaku, pod ktorým sme po celý zápas boli, sme dokázali aj skórovať. Po treťom hernom dni, keď sme už vedeli, že sa nám nepodarilo postúpiť do prvej osmičky, nám organizátor turnaja dohodol ešte dva zápasy proti austrálskej akadémii AC Milan Fraser Park FC a gréckej akadémii z mesta Patrasso Niki Davourlis. Ďakujeme organizátorom za vynikajúcu starostlivosť, rodičom hráčov a hlavne vedeniu klubu, že nám umožnili absolvovať tak kvalitný turnaj."

ZDIEĽAJ ČLÁNOK