31.3.2016

Preview: Veríme, že nám fanúšikovia pomôžu k ďalšiemu víťazstvu!

V piatok 1. apríla 2016 o 18:00 odohrá Ružomberok pred kamerami TV Arena Sport domáci zápas 25. kola Fortuna ligy so Spartakom Trnava. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Ladislavom Peckom.

Liptáci vstúpili do jarnej časti podľa tých najoptimistickejších očakávaní, keď nadviazali na víťazstvá z posledných dvoch jesenných kôl štyrmi ligovými výhrami, jednou remízou a postupom do semifinále Slovnaft Cup-u. Ruža sa s 37 bodmi posunula v ligovej tabuľke z jesennej 8. už na 4. priečku, kde stráca šesť bodov na 3. Myjavu a pred 5. Žilinou, 6. Dunajskou Stredou a 7. Trnavou má náskok jedného bodu. Očakával tréner takýto scenár v prvých jarných kolách? Dúfal som v to. Pomáhajú nám aj výsledky súperov a teraz sa môžeme pozerať na seba, aby sme si to miesto udržali,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

Po nabitom programe s úspešnými výsledkami nasledovala reprezentačná prestávka. Nad tým, či prišla prestávka vhod alebo by bolo lepšie pri dobrých výsledkoch pokračovať bez prerušenia sa Ladislav Pecko nechcel zamýšľať a berie situáciu takú, aká je. Tak to je, taký sme mali program a verím, že budeme pokračovať tam, kde sme začali pred prestávkou,“ vysvetlil lodivod tímu spod Čebraťa.

Po reprezentačnej prestávke Ruža privíta na svojom štadióne Trnavu, ktorá je na 7. mieste s 36 bodmi, čo je rovnaký bodový zisk, ako má aj 6. Dunajská Streda a 5. Žilina a na 4. Ružomberok stráca len jediný bod. Naopak, pred 8. Senicou má pohodlný náskok deviatich bodov. Nakoľko tímy na štvrtom až siedmom mieste delí len jeden bod, všetci v klube, vrátane fanúšikov si veľmi dobre uvedomujú dôležitosť zajtrajšieho súboja. Stred tabuľky je vyrovnaný a každé víťazstvo nad týmito súpermi nás posunie trošku vyššie. O to sa budeme snažiť a verím, že nám v tom pomôžu diváci,“ zaželal si Ladislav Pecko.

Chýbajú: Juraj Vavrík a Lukáš Ondrek (dlhodobo zranení)

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK