2.4.2016

Štefan Zošák je rád, že mužstvo ťahá za jeden koniec povrazu

Po víťazstve v domácom zápase 25. kola Fortuna ligy so Spartakom Trnava 3:1 sa s nami o svoje pocity podelil aj Štefan Zošák.

Ružomberčania napriek viacerým šanciam po prvom polčase prehrávali gólom Martina Mikoviča 0:1. V druhom dejstve sa presnými zásahmi postarali o obrat Štefan Zošák, Ján Maslo a Miloš Lačný. Ruža sa vďaka výsledku 3:1 tešila z už piateho jarného ligového víťazstva a futbalisti po zápase neskrývali spokojnosť. Všetci jedenásti sme podali vynikajúci výkon, ktorý bol korunovaný tromi gólmi a tromi bodmi,“ zhodnotil stretnutie ružomberský stredopoliar.

V úvode druhého polčasu zahrával Marek Sapara priamy kop a Štefan Zošák usmernil jeho center do siete, čím sa postaral o vyrovnávajúci gól. Jasné, že ma to teší, ale v prvom rade som rád, že mužstvo ťahá za jeden koniec povrazu a že sa nám aj po reprezentačnej prestávke podarilo zvíťaziť a trošku odskočiť Trnave, lebo bola bodík za nami a ak chceme ísť v tabuľke vyššie, čo sme avizovali po zimnej prestávke, tak musíme zvládať takéto zápasy,“ povedal hráč nosiaci dres s číslom osemnásť, pričom si uvedomoval dôležitosť svojho presného zásahu: Keby sme nedali prvý, tak nedáme ani druhý, ani tretí. Keď hneď po prestávke vyrovnáte na 1:1, energia je ešte väčšia, to úsilie vyústilo po druhom góle, kedy sme otočili priebeh a pridali tretí gól.“

Liptáci zaznamenali v posledných ôsmych ligových súbojoch sedem víťazstiev a jednu remízu, navyše vyhrali aj štvrťfinálový súboj Slovnaft Cup-u na pôde Zlatých Moraviec. Vďaka posledným výsledkom sa tak Ruža predstaví v semifinále najvyššej slovenskej pohárovej súťaže, kde si zmeria sily s Trenčínom a v ligovej tabuľke si upevnila štvrtú priečku. Je to neuveriteľná bilancia, ale ja som stále rozprával aj v jesennej časti, keď sa nám nedarilo, mali sme úseky, že sme v tých zápasoch nedokázali po dobrom výkone zvíťaziť, remizovali sme alebo dokonca aj prehrali, že to mužstvo je silné. V zimnej prestávke sme na tom popracovali a myslím si, že je to vidieť teraz na jar. Nechcem nič zakríknuť, ale ideme od zápasu k zápasu. Aj keď je to iba fráza, nemyslíme na to, čo bude o mesiac, o dva, ale na najbližší zápas,“ vysvetlil Štefan Zošák.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK