5.4.2016

Preview: V Slovnaft Cup-e sa predstavíme na pôde obhajcu

V stredu 6. apríla 2016 o 17:00 odohrá Ružomberok v Trenčíne prvý z dvoch súbojov semifinále Slovnaft Cup-u. Pred zápasom sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Ladislavom Peckom.

V poslednom ligovom súboji Ruža v piatok zvíťazila nad Spartakom Trnava 3:1, udržala si jarnú neporaziteľnosť a vďaka výborným doterajším jarným výsledkom si so 40 bodmi upevnila 4. priečku. Na 3. Myjavu stráca štyri body a pred 5. Žilinou má trojbodový náskok. Hlavné je, že sme vyhrali, chvalabohu. Tento mesiac bude veľmi náročný, ešte nás čaká sedem zápasov a prvé víťazstvo je aj z toho dôvodu dôležité. Máme na čo nadväzovať, takže to je dobre,“ teší sa tréner z výsledku svojich zverencov.

Už v stredu čaká Ružu prvé z dvoch stretnutí semifinále Slovnaft Cup-u v Trenčíne. Ruža bude s obhajcom minuloročného double bojovať o účasť vo finále, kam sa v histórii klubu dostala dvakrát. Prvýkrát to bolo v sezóne 2000/01, keď v Dubnici podľahla Interu Bratislava 0:1. Druhé, zatiaľ posledné, finále s ružomberskou účasťou sa odohralo v ročníku 2005/06 na bratislavských Pasienkoch. Zápas so Spartakom Trnava sa skončil bezgólovou remízou a Liptáci zvíťazili 4:3 na pokutové kopy. Odvtedy, ak zarátame aj ružomberskú rezervu, sme boli svedkami troch neúspešných semifinále. Je pre nášho lodivoda výzvou dosiahnuť tretiu finálovú účasť? Výzva to samozrejme je, ale ako to dopadne uvidíme až tú ďalšiu stredu. Máme najťažšieho súpera, ale keď to chceme vyhrať, musíme sa s nimi popasovať a verím, že sa nám to podarí,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

Pred semifinále, v ktorom sa najskôr predstavíme von a o týždeň (streda 13. 4. 2016 o 17:00) odohráme domácu odvetu, je rešpekt voči súperovi na mieste. AS Trenčín v tomto ročníku obhajuje víťazstvo v lige aj v Slovnaft Cup-e. V doterajších dvadsiatich piatich ligových súbojoch vybojoval dvadsať víťazstiev, trikrát remizoval a len dvakrát prehral. So ziskom 63 bodov a deväťbodovým náskokom pred 2. Slovanom Bratislava, zatiaľ neohrozene kráča k druhému majstrovskému titulu v rade a od nášho tímu ho v tabuľke delí dvadsaťtri bodov. Čo by mohlo platiť na futbalistov spod hradu Matúša Čáka? Ako na každého. Musíme veľa behať a dať vždy o gól viac ako on,“ dodal Ladislav Pecko.

Liptáci v aktuálnom ročníku na ceste do semifinále Slovnaft Cup-u zatiaľ zdolali Šarišské Michaľany 7:0, Dunajskú Lužnú 7:2, Topoľčany 5:0 a Zlaté Moravce 2:1. Futbalisti spod hradu Matúša Čáka doteraz zvíťazili nad tímami PŠC Pezinok 5:0, ŠK Závod 11:0, ŠK Blava 3:0, MFK Dolný Kubín 4:1 a FC VSS Košice 2:1.

Ružomberčania sa zo zisku Slovnaft Cup-u, vtedy ešte Slovenského pohára, tešili zatiaľ raz a to v sezóne 2005/06. Trenčín vybojoval túto trofej doteraz dvakrát. Prvý raz v sezóne 1977/78 a druhýkrát v uplynulom ročníku 2014/15.

Chýbajú: Lukáš Ondrek a Juraj Vavrík (dlhodobo zranení)

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK