8.4.2016

Preview: „Na Slovane môžete len získať“

V sobotu 9. apríla 2016 o 18:20 odohrá Ružomberok v Bratislave zápas 26. kola Fortuna ligy s domácim Slovanom. Pred súbojom, ktorý vysiela v priamom prenose TV Dajto sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Ladislavom Peckom.

V stredu sa Ruža predstavila v Trenčíne, kde s tamojším obhajcom double hrala prvý zápas semfinále Slovnaft Cup-u. Liptáci v tomto súboji ťahali za kratší koniec a zaznamenali prvú jarnú prehru v súťažnom stretnutí v pomere 1:5. Dostali sme facku, ale nemôžeme si myslieť, že budeme všetko vyhrávať. Na druhej strane dúfam, že nás to zas vráti na zem, budeme pokračovať vo výhrach a nebudeme prehrávať,“ vrátil sa k pohárovému stretnutiu lodivod tímu spod Čebraťa.

V sobotu sa Ruža predstaví na bratislavských Pasienkoch, kde si zmeria sily so Slovanom Bratislava. Ružomberčania doteraz získali 40 bodov, patrí im priebežná 4. priečka, na 3. Myjavu strácajú štyri body a pred 5. Žilinou majú trojbodový náskok. Náš aktuálny súper z hlavného mesta vybojoval v doterajšom priebehu sezóny 54 bodov, nachádza sa na 2. mieste, na 1. Trenčín stráca deväť bodov a pred 3. Myjavou má desaťbodový náskok. V aktuálnom ročníku sme sa s týmto súperom stretli dvakrát, pričom v Bratislave sme mu podľahli 1:2 a doma sme s ním remizovali 1:1. Výsledky vzájomných súbojov, ako aj postavenie v tabuľke, nahrávajú Belasým, ktorým síce napriek víťazstvu v Trenčíne z úvodu jari zatiaľ nevychádza naháňačka s úradujúcim majstrom podľa predstáv, no rozhodne budú náročným súperom. V podstate keď hráte na Slovane, nemáte čo stratiť. Tam môžete len získať, oni budú musieť a to sa budeme snažiť využiť,“ povedal tréner.

Ružomberský kormidelník prišiel do Ružomberka počas jesene práve zo Slovana Bratislava. Počas svojho pôsobenia na lavičke mužstva z centra Dolného Liptova už odohral so svojím bývalým zamestnávateľom jedno stretnutie, no teraz sa prvýkrát ako tréner Ruže predstaví na Pasienkoch. Pôjde pre neho o výnimočný zápas? Nie, vôbec to nebude špecifické,“ vylúčil Ladislav Pecko.

Chýbajú: Lukáš Ondrek a Juraj Vavrík (dlhodobo zranení), Ján Maslo (trest 1 zápas za 5 ŽK)

ZDIEĽAJ ČLÁNOK