12.4.2016

Preview: V odvete chceme uhrať dobrý výsledok

V stredu 13. apríla 2016 o 17:00, odohrá Ružomberok na svojom štadióne odvetu semifinále Slovnaft Cup-u s Trenčínom. Pred zápasom sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva, Ladislavom Peckom.

V sobotu odohrali Liptáci zápas 26. kola Fortuna ligy na Pasienkoch so Slovanom Bratislava. Po prvom polčase vyhrávali gólom Miloša Lačného z pokutového kopu 1:0, no v druhom dejstve Ruža trikrát inkasovala, pričom dvakrát Belasí rozvlnili sieť strelou z bieleho bodu. Stretnutie sa skončilo prehrou tímu spod Čebraťa 1:3 a išlo o prvú ligovú prehru v jarnej časti. Po uplynulom kole Ružomberok vytlačila zo štvrtej priečky Žilina, ktorá má rovnako 40 bodov. Naše mužstvo sa tak nachádza na priebežnom 5. mieste so štvorbodovou stratou na 3. Myjavu a náskokom jedného bodu pred Spartakom Trnava. „Myslím si, že kým to nezobrali niektorí ľudia do rúk, bol to dobrý zápas. Z našej strany, aj zo strany Slovana otvorený, dostali sme sa do vedenia, dobre sme bránili, išli sme do protiútokov. Bohužiaľ, druhý polčas to nebolo o futbale a zápas sa prehral,“ zhodnotil posledné stretnutie šéf ružomberského realizačného tímu.

Už v stredu čaká mužstvo z centra Dolného Liptova ďalší zápas, keď odohrá domácu odvetu semifinále Slovnaft Cup-u s Trenčínom. Po predchádzajúcom prvom semifinálovom stretnutí na pôde súpera má však výrazne na vrch aktuálny obhajca double, AS Trenčín, ktorý doma zvíťazil nad Ružomberkom 1:5. O sile súpera svedčí aj jeho pohodlná cesta za obhajobou titulu, keď má sedem kôl pred koncom na svojom konte 66 bodov a na čele tabuľky sa môže pochváliť deväťbodovým náskokom pred 2. Slovanom Bratislava. „Chceme to odohrať tesne, uhrať dobrý výsledok. Šancu dostanú hráči, ktorí menej hrávali, aby sa ukázali a aby vedeli, že Ružomberok s nimi môže počítať aj v budúcnosti. Takže budú sa musieť chytiť šance, zabojovať o svoje miesto,“ zhodnotil situáciu pred odvetou Ladislav Pecko.

Liptáci v aktuálnom ročníku na ceste do semifinále Slovnaft Cup-u zatiaľ zdolali Šarišské Michaľany 7:0, Dunajskú Lužnú 7:2, Topoľčany 5:0 a Zlaté Moravce 2:1. Futbalisti spod hradu Matúša Čáka doteraz zvíťazili nad tímami PŠC Pezinok 5:0, ŠK Závod 11:0, ŠK Blava 3:0, MFK Dolný Kubín 4:1 a FC VSS Košice 2:1. Prvý vzájomný súboj semifinálových súperov sa skončil víťazstvom Trenčína 5:1.

Ružomberčania sa zo zisku Slovnaft Cup-u, vtedy ešte Slovenského pohára, tešili zatiaľ raz a to v sezóne 2005/06. Trenčín vybojoval túto trofej doteraz dvakrát. Prvý raz v sezóne 1977/78 a druhýkrát v uplynulom ročníku 2014/15.

Chýbajú: Juraj Vavrík (dlhodobé zranenie), Tomáš Gerát, Martin Jakubko, Adam Kučera, Marek Sapara (zranenia)

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK