15.4.2016

Preview: „Musíme byť agresívnejší“

V sobotu 16. apríla 2016 o 19:00, odohrá Ružomberok domáci zápas 27. kola Fortuna ligy so Žilinou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom ružomberského A mužstva Ladislavom Peckom.

V stredu Ruža odohrala na svojom trávniku domácu odvetu semifinále Slovnaft Cup-u s Trenčínom, v ktorej prehrala 0:1. Cesta Liptákov v aktuálnom ročníku najvyššej pohárovej súťaže sa tak definitívne skončila a Ružomberok sa nepredstaví vo finále. Ako tréner hodnotí pohárovú sezónu? Musíme to hodnotiť negatívne. Tak, že sme nespokojní, lebo sme sa chceli dostať do finále. Tam sa môže stať všeličo. Bohužiaľ musíme uznať, že Trenčín bol nad naše sily,“ povedal lodivod tímu spod Čebraťa.

Po skončení v Slovnaft Cup-e tesne pred bránami finále, čaká na Ružomberčanov ešte sedem ligových kôl. Najbližší cieľ je jasný. Konkrétny cieľ je vyhrať najbližší zápas,“ ozrejmil tréner. V spomínanom najbližšom zápase Ruža doma privíta tabuľkového suseda zo Žiliny. Mužstvo z centra Dolného Liptova sa momentálne so 40 bodmi nachádza na 5. priečke a Žiline patrí s rovnakým bodovým ziskom 4. miesto. Oba tímy strácajú štyri body na 3. Myjavu a pred 6. Trnavou majú náskok jediného bodu. Sobotné krajské derby z tohto dôvodu veľa napovie aj v boji o účasť v pohárovej Európe. Preto hovorím, že ten zápas bude dôležitý a chceme ho vyhrať,“ uvedomuje si šéf ružomberského realizačného tímu dôležitosť ligového súboja.

Šošonov počas zimy opustili viacerí hráči a vstup do jarnej časti nemali podľa svojich predstáv, keď prehrali so Skalicou, Michalovcami, Trenčínom aj Podbrezovou. Následne sa však postavili na nohy. Doma zdolali Zlaté Moravce 6:0, odohrali remízové stretnutie na pôde Myjavy 0:0 a v zatiaľ poslednom kole na domácej pôde zvíťazili nad Dunajskou Stredou 4:1. Podobne ako naše mužstvo aj Žilinčania sa predstavili v semifinále Slovnaft Cup-u. Žlto-zelení si zmerali sily so Slovanom Bratislava. Na Pasienkoch remizovali 0:0, doma 1:1 a gól na súperovej pôde rozhodol o tom, že do finále postúpili Belasí. Aký je recept na najbližšieho súpera? Musíme byť agresívnejší. My ich musíme donútiť k chybám. Nespoliehať sa, že oni niečo spravia, ale hrať agresívnejšie. Sme domáce mužstvo, naša snaha musí byť oveľa väčšia,“ uzavrel Ladislav Pecko.

Chýbajú: Juraj Vavrík (dlhodobé zranenie), Martin Jakubko (zranenie), Antonín Rosa (trest na 1 zápas za 5 ŽK)

Otázny štart: Marek Sapara, Tomáš Ďubek (zranenia)

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK