18.4.2016

Preview: Zajtra znova s Trenčínom, tentokrát v lige

V utorok 19. apríla 2016 o 17:00 odohrá Ružomberok v Trenčíne zápas 28. kola Fortuna ligy. Pred tretím jarným súbojom s úradujúcim majstrom sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho mužstva Ladislavom Peckom.

Po víťaznom úvode jari prišli na rad dve prehry v semifinále Slovnaft Cup-u s Trenčínom a aj ligové prehry so Slovanom Bratislava a v sobotu so Žilinou, ktorej Liptáci doma podľahli 0:2. Po tomto výsledku klesli so štyridsiatimi bodmi na 6. priečku. Pred 7. Dunajskou Stredou majú náskok jedného bodu, na 5. Trnavu strácajú dva body a na svojho posledného súpera spod Dubňa, nachádzajúceho sa na 4. mieste, jedno víťazstvo. Ako sa posledné výsledky prejavili na nálade v tíme? Nijako, pracujeme tak, ako predtým a čakáme, že vyhráme najbližší zápas,“ odhodlane načrtol situáciu šéf ružomberského realizačného tímu.

V utorok čaká na Ružu zápas v Trenčíne s domácim AS, na ktorý nestačila v pohárovom semifinále. Obhajca double doteraz získal 66 bodov a po prehre na pôde Dunajskej Stredy v minulom kole sa znížil jeho náskok pred 2. Slovanom Bratislava na rozdiel šiestich bodov. O favoritovi stretnutia nemôžu byť pochybnosti. „Je to Trenčín, keď ide niekto hrať v Španielsku na Real Madrid, tak nemôže počítať s tým, že bude s ním ťahať za dlhší koniec. Musíme sa pripraviť a bojovať tak, aby sme mu uchmatli nejaký bod alebo najlepšie všetky tri,“ zaželal tréner sebe aj celému mužstvu.

V tejto sezóne si naši hráči zmerali svoje sily s futbalistami spod hradu Matúša Čáka štyrikrát. Najskôr v lige uhrali na súperovom umelom trávniku remízu 1:1, následne mu však doma podľahli 0:3 a v prospech nášho mužstva neboli ani spomínané dva semifinálové zápasy Slovnaft Cup-u. Ruža najskôr prehrala v Trenčíne 1:5 a následne doma 0:1. Po týchto výsledkoch postúpil Trenčín do finále najvyššej pohárovej súťaže a v nej bude o celkový triumf bojovať so Slovanom Bratislava. „Dúfam, že sme sa z toho poučili. Verím, že sa konečne vyvarujeme tých chýb, po ktorých vám takýto súper dá góly a práve my sa budeme snažiť využiť ich maličké zaváhanie,“ povedal Ladislav Pecko, ktorému zajtra budú chýbať zranení hráči Juraj Vavrík a Martin Jakubko. Okrem nich je kvôli zdravotným problémom otázny štart Štefana Zošáka.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK