29.4.2016

Preview: Chceme pokračovať v úspešnej sérii s Podbrezovou

V sobotu 30. apríla 2016 o 19:00, odohrá Ružomberok v Podbrezovej zápas 30. kola Fortuna ligy. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Ladislavom Peckom.

V uplynulom kole privítali Liptáci na svojom trávniku Michalovce. V tomto súboji sa chceli vrátiť na víťaznú vlnu, no meranie síl sa skončilo remízou 0:0. Ruža sa tak so ziskom 41 bodov naďalej nachádza v ligovej tabuľke na siedmej priečke. Na 6. Dunajskú Stredu stráca dva, na 5. Žilinu tri a na 4. Trnavu štyri body. Naopak, pred 8. Senicou má náskok dvanásť bodov. Pred nami sú už len posledné štyri kolá aktuálneho ročníka najvyššej súťaže a cieľ tímu spod Čebraťa je jasný. Získať dvanásť bodov,“ odhodlane prezradil šéf ružomberského realizačného tímu.

V sobotnom zápase 30. kola sa Ruža predstaví na trávniku Podbrezovej, ktorá doteraz získala 27 bodov, v ligovej tabuľke jej patrí 9. priečka, stráca dva body na 8. Senicu a pred 10. Zlatými Moravcami má trojbodový náskok. Od 11. Michaloviec delí Železiarov päť bodov a od poslednej Skalice dve víťazstvá. Tím z Horehronia si na jar doma poradil so Senicou, Žilinou, Michalovcami a Myjavou, čím ukázal, že to so záchranou myslí vážne. Ružomberok má však s týmto súperom od jeho príchodu medzi elitu priaznivú bilanciu. Futbalisti z centra Dolného Liptova zdolali Železiarov vo všetkých piatich doterajších ligových súbojoch, vrátane dvoch tohtosezónnych. V jeseni Ruža najskôr zvíťazila v Podbrezovej 1:0 a v poslednom jesennom kole ju doma zdolala 3:2. Verím, že to bude pokračovať aj keď to bude pre nás náročné. Chceme mať víkend, po ktorom sa budeme môcť usmievať,“ povedal Ladislav Pecko.

V sobotu budú trénerovi okrem dlhodobo zraneného Juraja Vavríka chýbať aj Marek Sapara s natiahnutým zadným stehenným svalom a zranený Lukáš Lupták.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK