6.5.2016

Preview: Musíme začať dávať góly!

V sobotu 7. mája 2016 o 19:00, odohrá Ružomberok domáci zápas 31. kola Fortuna ligy so Zlatými Moravcami. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Ladislavom Peckom.

Po vydarenom úvode jari Liptákom futbal v apríli ukázal svoju odvrátenú tvár. Síce v prvý deň skončeného mesiaca Ruža doma zvíťazila nad Spartakom Trnava, no potom nasledovali dve prehry v semifinále Slovnaft Cup-u s Trenčínom a aj nelichotivá bilancia v ligových súbojoch – prehry so Slovanom Bratislava, Žilinou, Trenčínom a Podbrezovou a jedna domáca remíza s Michalovcami. V uvedených súbojoch tím spod Čebraťa skóroval len trikrát, pričom v dvoch prípadoch išlo o premenený pokutový kop a naposledy v Podbrezovej o vlastný gól súpera. V máji treba túto štatistiku jednoznačne vylepšiť. Dúfam, že strelíme nejaké góly, lebo keď sa pozrieme spätne, dlho sme nedali žiadny gól. Je to až desivé. Myslím si, že s novým mesiacom prídu aj góly,“ zaželal si šéf ružomberského realizačného tímu. Ružomberčania doteraz získali 41 bodov a v tabuľke im patrí 7. priečka. Na 6. Dunajskú Stredu strácajú dva, na 5. Žilinu štyri a na 4. Trnavu už sedem bodov. Naopak, pred 8. Podbrezovou majú náskok jedenástich bodov.

V sobotu si zmeriame svoje sily so Zlatými Moravcami, ktoré si v minulom kole doma s Dunajskou Stredou pripísali na svoje konto prvé jarné víťazstvo, keď zdolali DAC 1:0. ViOn-u patrí 27 bodov a nachádzajú sa na 10. mieste. Na 9. Senicu strácajú dva body a na 8. Podbrezovú jedno víťazstvo. Z 11. priečky mu dýcha na chrbát Podbrezová, ktorá má o dva body menej a pred poslednou Skalicou má šesťbodový náskok, čo znamená, že v sobotu bude mať motiváciu definitívne spečatiť svoje zotrvanie medzi elitou. Ruža má však s týmto súperom priaznivú bilanciu. V jeseni ho doma zdolala 5:2, v prvom jarnom kole uspela na jeho pôde po výsledku 2:0 a v pohárovom štvrťfinále vyhrala v Zlatých Moravciach 2:1. Úspešnú sériu sme ťahali aj s inými a prerušila sa. Oproti Michalovciam musíme zmeniť prístup k zápasu a potom bude pre nás ľahší,“ spomenul si tréner na posledný domáci bezgólový súboj s Michalovcami a aj na prehru 1:3 v Podbrezovej z minulého kola. Práve tohto súpera sme do posledného vzájomného merania síl v lige päťkrát zdolali.

Pristaviť sa ešte môžeme pri krajšom výsledku a to pri prvom zápase s ViOn-om v prebiehajúcom ročníku. Mužstvo z centra Dolného Liptova päťkrát skórovalo a ružomberský lodivod zažil ideálnu premiéru pred domácim publikom. Ako si spomína na toto jesenné stretnutie? Keď sa vyhrá, tak sa na to spomína dobre. Vtedy sme dali päť gólov a verím, že v sobotu dáme aspoň dva a prinesie nám to víťazstvo,“ vyslovil prognózu Ladislav Pecko, ktorému okrem dlhodobo zraneného Juraja Vavríka budú chýbať zranení hráči Marek Sapara, Štefan Zošák a Ivan Kotora, ako aj dvojica futbalistov potrestaných červenými kartami – Ján Maslo a Adam Kučera (obaja trest na dva zápasy).

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK