8.5.2016

Tomáš Ďubek: „Bod je pre nás sklamaním“

Sobotný domáci zápas 31. kola Fortuna ligy so Zlatými Moravcami, v ktorom Ruža remizovala 1:1, hodnotíme so strelcom vyrovnávajúceho gólu Tomášom Ďubekom.

Liptáci nemali vstup do stretnutia podľa svojich predstáv a tempo hry diktovali hostia. V 9. minúte nastrelil Fabián Slančík brvno, krátko na to namieril tesne vedľa Marek Kuzma, následne Ľuboš Hajdúch vyrazil strelu Dejana Školnika a v 23. minúte sa ViOn zaslúžene ujal vedenia, keď Marek Kuzma prebral prihrávku od Fabiána Slančíka a samostatný únik bez problémov gólovo zúročil. Hlavne prvý polčas mal negatívny vplyv na konečný výsledok stretnutia. Samozrejme, že bod je pre nás sklamaním, ale videli ste sami, že Zlaté Moravce hrali prvý polčas veľmi dobre. Dá sa povedať, že nás zaskočili, ten gól ešte do toho. Myslím si, že druhý polčas bol výborný a keď si zoberiete tie štandardky, dostanete sa možno ešte k jednej odrazenej lopte... ale 1:1 je pre nás sklamanie,“ zhodnotil stretnutie hráč obliekajúci dres s číslom deväť.

Po inkasovanom góle pristúpil Ladislav Pecko k striedaniu znamenajúcemu vystuženie ofenzívnych radov. Z hry odišiel obranca Peter Maslo a nahradil ho útočník Martin Jakubko. V závere polčasu mohol hlavou vyrovnať Antonín Rosa, lenže Pavel Kováč vyrazil jeho pokus. Do druhého dejstva nastupovali Liptáci s ďalšou zmenou, keď miesto Tomáša Geráta prišiel do hry Michal Faško. Aká nálada vládla v šatni počas polčasovej prestávky? Prehrávate so Zlatými Moravcami 0:1, zápas chcete vyhrať, tak samozrejme príjemná atmosféra to nebola, ale povedali sme si, že sa musíme ukľudniť, ešte viac behať a ešte viac ísť do súbojov. Nakoniec sa nám podarilo vyrovnať, ale bolo to málo,“ priblížil situáciu Tomáš Ďubek.

Do druhého polčasu vstúpili Liptáci aktívnejšie. Mali hernú prevahu a v 61. minúte ju pretavili do pekného vyrovnávajúceho gólu Tomáša Ďubeka. Následne to skúšal z ťažkého uhla Martin Nagy a prudké strely poslali na svätyňu hostí aj Martin Jakubko a opätovne Tomáš Ďubek, no všetky pokusy zneškodnil Pavel Kováč. Okrem toho sprevádzal viaceré štandardné situácie závar vo veľkom vápne, ale vytúžený víťazný gól neprišiel. Myslím si, že druhý polčas bol z našej strany lepší ako ten prvý a lepší ako v Podbrezovej. Dá sa povedať, že Zlaté Moravce neboli na našej polke,“ spomenul si na druhé dejstvo ružomberský stredopoliar.

Zrejme najkrajším momentom stretnutia bol vyrovnávajúci gól, ako si naň spomína jeho autor? Najskôr som to chcel posúvať Martinovi Jakubkovi, ktorý tam bežal, ale potom som si to rozmyslel na poslednú chvíľu, že skúsim vystreliť. Chvalabohu to tam padlo. Sme radi, ale ako vravím, 1:1 je málo,“ skonštatoval dvadsaťdeväťročný futbalista.

Dve kolá pred koncom sa Ruža nachádza v ligovej tabuľke na 7. mieste so ziskom 42 bodov, nedostihnuteľným náskokom deviatich bodov na 8. Podbrezovú a naopak so stratou jedného bodu na 6. Dunajskú Stredu a dvoch víťazstiev na 5. Žilinu. Liptáci preto s určitosťou ukončia sezónu v strede tabuľky. Po jeseni, keď sme boli dole, nám na jar veľmi pomohli výhry a začalo sa rozprávať, že by sme mohli byť veľmi vysoko. Žiaľ tie prehry nás zrážali a ešte do toho aj pohár s Trenčínom, takže ten útlm bol taký, že sa nám nepodarilo doma zvládnuť zápasy či už s Michalovcami alebo so Žilinou. Mrzí nás to, ale do konca sú ešte dve kolá. Bojujeme za Ružomberok, takže chceme ísť čo najvyššie a chceme to dohrať víťazstvami,“ odhodlane dodal Tomáš Ďubek.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK