12.5.2016

Preview: Bez túžby po víťazstve nemôžeme vyhrať

V piatok 13. mája 2016 o 20:30, odohrá Ružomberok v Myjave, pred kamerami TV Arena Sport, zápas 32. kola Fortuna ligy s domácim Spartakom. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom A mužstva Ladislavom Peckom.

Čakanie na plný bodový zisk od 1. apríla stále pokračuje a nič na tom nezmenil ani posledný domáci súboj so Zlatými Moravcami, v ktorom Ruža remizovala 1:1. Dve kolá pred koncom sa tak so 42 bodmi nachádza na 7. priečke, pričom 8. Podbrezová na ňu stráca deväť bodov a už ju nemôže dobehnúť, no na druhej strane sa Liptáci môžu posunúť maximálne o jednu priečku, keď na 6. Dunajskú Stredu strácajú jeden bod. V predposlednom ligovom meraní síl nastúpia na Kopaniciach, kde sa pokúsia prerušiť negatívnu sériu. „Samozrejme chceme vyhrať, každý zápas chceme vyhrať. Musíme sa trošku zamyslieť nad tým, ako k tomu pristúpiť. Bez toho, aby sme po tom túžili, ten zápas nemôžeme vyhrať. Verím, že si to už uvedomíme a v tom zápase to otočíme,“ zaželal si šéf ružomberského realizačného tímu.

Náš aktuálny súper z Myjavy prežíva ideálnu sezónu. V poslednom kole zdolal Dunajskú Stredu 3:0, zaistil si účasť v Európskej lige a s 56 bodmi mu stále patrí 3. miesto. Na 2. Slovan Bratislava stráca jedenásť bodov, pred 4. Spartakom Trnava má náskok piatich bodov a v súboji s nami bude chcieť upevniť bronzovú priečku. Toto umiestnenie by zrejme Kopaničiarom pred začiatkom ročníka tipoval málokto. „Je to najväčšie prekvapenie tejto sezóny. Od začiatku až do konca sezóny hrajú dobre, zodpovedne a hovorím, zaslúžene sú na treťom mieste. Táto sezóna je pre nich veľmi vydarená,“ pochválil myjavský Spartak tréner Ladislav Pecko.

Chýbajú: Juraj Vavrík (dlhodobé zranenie), Marek Sapara, Ivan Kotora (obaja zranenie), Adam Kučera, Ján Maslo (obaja trest na 2 zápasy za ČK)

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK