8.7.2016

Pod Čebrať prichádza mládežnícky reprezentant Martin Chrien

MFK Ružomberok sa dohodol s Viktoriou Plzeň na ročnom hosťovaní Martina Chriena, ktorý je kmeňovým hráčom úradujúceho českého majstra.

20-ročný stredopoliar začínal s futbalom v tíme Jupie Podlavice Badín, odkiaľ v mládežníckom veku niekoľkokrát hosťoval v Dukle Banská Bystrica, kam napokon prestúpil v roku 2010. Po takmer štvorročnom pôsobení v banskobystrickej Dukle, viedli jeho kroky do Viktorie Plzeň. Ako hráč v posledných rokoch najúspešnejšieho českého klubu hosťoval v Českých Budějoviciach a Zbrojovke Brno.

Martin Chrien je taktiež súčasťou reprezentačného tímu SR “21“ a počas blížiacej sa sezóny bude obliekať oranžový dres. „Je to hráč, ktorého sme veľmi chceli. Bude súčasťou nášho novotvoriaceho sa mužstva. Je to ďalší mladý futbalista, ktorý môže mužstvo posunúť ďalej,“ povedal športový a marketingový riaditeľ klubu Ing. Dušan Tittel. Novú ružomberskú posilu budete môcť vidieť priamo v akcii už v zajtrajšej domácej generálke so Sigmou Olomouc.

Vedenie klubu MFK Ružomberok zároveň doťahuje prestup ďalšieho ofenzívneho hráča, 29-ročného Jakuba Mareša. Kariéra bývalého českého mládežníckeho reprezentanta sa začala v klube FK Teplice, neskôr sa v pražskej Sparte stretol s Milošom Lačným a momentálne pôsobil v tíme FK Dukla Praha. Počas svojej doterajšej kariéry si v lige na svoje konto pripísal 34 presných zásahov a 25 gólových prihrávok.

Foto: Roman Ferstl (SFZ)

ZDIEĽAJ ČLÁNOK