15.7.2016

Preview: Dôležitý je úspešný vstup do súťaže

V sobotu 16. júla 2016 o 19:00 sa prvýkrát v novej sezóne otvoria brány nášho štadióna. Ružomberok v 1. kole Fortuna ligy 2016/17 privíta na svojom trávniku nováčika súťaže 1. FC Tatran Prešov. Pred týmto stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Ruža minulú sobotu ukončila prípravné súboje domácou generálkou so Sigmou Olomouc. Po bezgólovom úvodnom dejstve sa v druhom polčase presadili Ján Maslo, Miloš Lačný a Štefan Gerec a Liptáci zvíťazili 3:0. V generálke sme ešte dali priestor hráčom, ktorí tu boli na skusoch. Stále hľadáme to najoptimálnejšie zloženie. Do zápasu ešte nezasiahol Jakub Mareš. Generálka nám ukázala viac vecí. Nejde o to, že výsledok bol pekný, ale o to, že zas sme aj tým ďalším zápasom mohli spoznať mužstvo,“ spomenul si na generálku šéf ružomberského realizačného tímu.

Norbert Hrnčár prišiel pod Čebrať spolu so svojím asistentom Richardom Högerom na začiatku prípravy. V sobotu ho čaká domáca ligová premiéra. V nej si Ružomberok zmeria svoje sily s Tatranom Prešov. Teší sa tréner na svoj prvý ostrý štart v novom pôsobisku? Ligový zápas má vždy iný parameter ako prípravný zápas alebo generálka. Nie je dôležité či sa teším, ale aby bolo mužstvo pripravené a že do súťaže vstúpime úspešne,“ vysvetlil lodivod tímu z centra dolného Liptova, ktorý bude mať v sobotu k dispozícii všetkých hráčov, okrem zraneného Tomáša Geráta.

Náš prvý súper 1. FC Tatran Prešov je najstarším klubom na Slovensku a v sezóne 2012/13 zažil svoj druhý zostup z najvyššej súťaže. Tím z centra Šariša sa v uplynulej sezóne snažil o návrat medzi elitu, v čom mu najviac konkurovali Košice a Liptovský Mikuláš. „Koňare“ boli z tejto trojice najúspešnejší. V poslednom kole nadstavbovej časti DOXXbet ligy rozhodli o svojom triumfe v súťaži a zároveň o postupe do Fortuna ligy. Ako vníma ružomberský kormidelník tohto súpera? Samozrejme sme ho zmapovali, máme ho zmapovaného aj zanalyzovaného a verím, že budeme pripravení tak, že ten zápas bude pre nás úspešný,“ zaželal si Norbert Hrnčár.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK