22.7.2016

Preview: „Pozeráme sa dopredu“

V sobotu 23. júla 2016 o 19:00 v Žiline odohrá Ružomberok zápas druhého kola Fortuna ligy s tímom MŠK Žilina. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Norbertom Hrnčárom.

Liptáci vstúpili do ligy domácim víťazstvom nad nováčikom z Prešova 1:0, aká nálada vládla v mužstve počas týždňa? Po víťaznom zápase je samozrejme vždy nálada lepšia, optimistickejšia, ale v tejto chvíli už myslíme na najbližší zápas, ktorý je v danom momente najťažší,“ načrtol aktuálnu situáciu šéf ružomberského realizačného tímu.

V druhom kole Ruža cestuje do Žiliny, ktorá pred týždňom odštartovala sezónu na svojom trávniku s Dunajskou Stredou. Šošoni vyhrávali krátko pred koncom 2:0, ale hostia dokázali rýchlymi gólmi vyrovnať na konečných 2:2. Po úvodnom kole preto majú Ružomberčania pred svojím súperom dvojbodový náskok. Ak sa však pozrieme na minulú sezónu, tím spod Čebraťa so Žilinou raz remizoval 2:2 a dvakrát jej podľahol 0:2. Minulý ročník nechcem hodnotiť. Sme tu, toto je súčasná realita. Máme iné mužstvo, v inom zložení, čiže pozeráme sa dopredu. Na to, čo bolo nemyslíme. Sústredíme sa na to, aby sme sa na ten zápas pripravili čo najlepšie,“ vysvetlil Norbert Hrnčár.

Podobne ako Trenčín, už aj Žlto-zelení hrajú svoje domáce zápasy na umelom trávniku, čím sa líšia od zvyšku najvyššej súťaže. Určite je to špecifikum, nie je to štandardné, ale samozrejme musíme to akceptovať, prispôsobiť sa tomu a nemyslieť na to. Musíme sa orientovať na vlastnú kvalitu a vlastnú pripravenosť na ten zápas,“ odhodlane povedal kormidelník tímu z centra dolného Liptova.

Zdravotný stav mužstva je pred sobotou podobný, ako bol pred minulým stretnutím. Dá sa povedať, že celý káder je k dispozícii. Tomáš Gerát ešte doliečuje zranenie, ktoré sa mu stalo počas prípravy. V týždni mal zdravotné problémy Marek Sapara. Mal nejakú virózu, takže uvidíme v akom bude stave,“ dodal Norbert Hrnčár.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK