1.8.2016

Martin Chrien: „Musíme premieňať šance“

V 3. kole Fortuna ligy Ružomberok doma remizoval so Spartakom Trnava 1:1. K nedeľnému súboju sme sa vrátili so strelcom vyrovnávajúceho gólu Martinom Chrienom.

Zvlášť v druhom dejstve si diváci mohli prísť na svoje. Videli množstvo šancí, súbojov v pokutovom území, ale aj sporných situácií. Chýbal tomu len vytúžený víťazný gól tímu spod Čebraťa. Mrzí nás to, že sme nepremenili šance, ktoré sme mali. Mrzia nás tie tutovky a penalty, čo rozhodca mohol odpískať,“ zhodnotil stretnutie dvadsaťročný stredopoliar.

V stretnutí však ako prvý pohrozil v 23. minúte Erik Jirka a Matúš Macík vyrazil jeho strelu. O osem minút neskôr sa už ten istý hráč nemýlil a otvoril skóre. Tento stav platil len do 38. minúty, kedy Šimon Kupec za zaslúženého potlesku tribún ustál súboj v rohu ihriska, odcentroval pred trnavskú svätyňu a Martin Chrien hlavou vyrovnal na 1:1. Kmeňový hráč Viktorie Plzeň tak skóroval aj v treťom súťažnom zápase od začiatku hosťovania v Ružomberku, vďaka čomu už má na svojom konte tri presné zásahy. K spokojnosti mu to ale nestačí. „Som rád, že mi to sype, ale čo z toho, keď tie góly nie sú víťazné?“ So sklamaním v hlase povedal momentálne najlepší strelec Ruže.

Väčšina druhého polčasu bola v znamení snahy Liptákov o strelenie víťazného gólu. Jedna útočná akcia striedala druhú, no napriek veľkému úsiliu a množstvu šancí sa loptu nepodarilo dopraviť do priestoru medzi tromi žrďami. Po góle volala hlavne príležitosť Martina Chriena z 59. minúty, kedy obišiel brankára a smeroval s loptou do prázdnej brány, no po ataku od obrancu hostí ju už v páde nasmeroval len do žrde. „Ja som si to posunul okolo gólmana. Išiel som do prázdnej brány, on mi tam dal nohu, podľa mňa čistá penalta,“ spomína si Martin Chrien na inkriminovaný moment.

Následne čelil trnavský gólman zakončeniu Jakuba Mareša, strele Petra Gal Andrezlyho z uhla, Michal Faško z vnútra pokutového územia namieril nad brvno a v samom závere Peter Gal Andrezly napriahol priamo do Adama Jakubecha. Stretnutie sa skončilo remízou 1:1 a Liptákom sa bod málil. „Bod si podľa mňa nezaslúžime, určite sme si zaslúžili tri. Ako vravím, škoda tých nepremenených šancí,“ povzdychol si hráč obliekajúci dres s číslom dvadsať.

Ružomberok získal v prvých troch jarných kolách štyri body, keď zdolal Prešov, podľahol Žiline a remizoval s Trnavou. Hoci z pohľadu presných zásahov, ako aj získaných bodov, to mohlo byť lepšie, Ruža ukázala v prvých kolách pútavú hru plnú zaujímavých útočných momentov. Dôkazom toho bol aj skandovaný potlesk celého štadióna počas druhého dejstva posledného zápasu. „Musíme sa snažiť hrať tak ako hráme, len musíme premieňať šance, lebo ich bolo fakt veľmi veľa,“ dodal Martin Chrien.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK