5.8.2016

Preview: Bude sobotný zápas pre trénera výnimočný?

V sobotu 6. augusta 2016 o 19:00, odohrá Ružomberok v Myjave zápas 4. kola Fortuna ligy s tamojším Spartakom. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva, Norbertom Hrnčárom.

V predchádzajúcom kole Ruža doma privítala Trnavu a ligový súboj sa skončil remízou 1:1. O vyrovnávajúci gól Liptákov sa postaral perspektívny stredopoliar Martin Chrien, ktorý skóroval vo všetkých troch doterajších stretnutiach v ružomberskom drese a s tromi gólmi je zatiaľ najlepším strelcom tímu. Vďaka svojim výkonom sa v dvoch prípadoch dostal do jedenástky kola, vytvorenej podľa oficiálnych štatistík Instat. „Jeho výkony ma neprekvapujú, pretože som bol presvedčený o tom, že nám môže pomôcť aj preto sme ho riešili a nakoniec je tu. Takže dúfam, že bude pokračovať v týchto výkonoch. Samozrejme nie je to len o ňom, ale o celom mužstve. On pomáha mužstvu a mužstvo pomáha jemu,“ pochválil tréner Martina Chriena, a aj ostatných svojich zverencov.

Ružomberok doteraz získal 4 body a patrí mu priebežná šiesta priečka, pričom má rovnaký bodový zisk, ako 7. Michalovce a jeden bod stráca na 5. Trnavu a 4. Podbrezovú. Aktuálny súper z Myjavy sa počas leta premiérovo predstavil v Európskej lige, kde však v 1. predkole nestačil na rakúsku Admiru Wacker Mödling. Zápas v Rakúsku sa skončil remízou 1:1, čo bol pri pohárovej matematike veľmi dobrý výsledok, lenže v domácej odvete prehral 2:3. Nový ročník najvyššej súťaže odštartoval myjavský Spartak tromi zápasmi na pôde súperov, no napriek tomu dvakrát zvíťazil, raz remizoval a ani raz neprehral. Kopaničiarom tak so ziskom 7 bodov momentálne patrí druhé miesto, majú rovnaký bodový zisk ako 1. Žilina a pred 3. Slovanom Bratislava majú náskok jedného bodu.

Do stretnutia môžu zasiahnuť hneď niekoľkí aktéri, ktorí v minulosti pôsobili u svojho súpera. Tréner Norbert Hrnčár so svojím asistentom Richardom Högerom prišli pred sezónou pod Čebrať práve z Kopaníc a na začiatku nového ročníka ich nasledoval aj stredopoliar Erik Daniel. Aj Myjava má vo svojom kádri viacerých bývalých Ružomberčanov. Čierno-biely dres momentálne obliekajú Štefan Pekár, Vladimír Kukoľ, Adi Mehremič a Libor Koníček. Bude pre trénera súboj s predchádzajúcim zamestnávateľom výnimočný? „Pôsobenie v Myjave je už históriou, takže v súčasnej dobe sa už sústredím na prácu v Ružomberku a snažíme sa mužstvo pripraviť tak, aby sme na ten zápas boli pripravení a boli v ňom úspešní,“ povedal Norbert Hrnčár, ktorému budú v sobotu k dispozícii všetci hráči.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK