8.8.2016

Preview: Do Plavnice cestujeme s jednoznačným cieľom postúpiť

V utorok 9. augusta 2016 o 17:00, odohrá Ružomberok v Plavnici zápas 2. kola Slovnaft Cup-u s tamojším tímom FK Družstevník Plavnica.

Ruža sa pred svojím prvým vystúpením v aktuálnom ročníku najvyššej pohárovej súťaže v sobotu predstavila v ligovom súboji v Myjave. Liptáci síce inkasovali v 19. minúte gól z kopačky Tomáša Kóňu, no po presných zásahoch bratrancov Jána a Petra Maslovcov a následnej gólovej bodke Tomáša Ďubeka zvíťazili 3:1. V ligovej tabuľke sa vďaka výhre posunuli so ziskom 7 bodov na 4. miesto.

Plavnica, s ktorou si v utorok Ružomberok zmeria svoje sily, odštartovala sezónu v 3. lige dospelých VSFZ vysokým víťazstvom nad Pušovcami 7:0, následne mala voľný žreb, nakoľko jej vychádzal zápas s tímom FK Krásna odstúpeným zo súťaže a počas uplynulého víkendu doma podľahla tímu FK Svit 2:4. TJ Družstevník Plavnica sa po troch kolách nachádza so ziskom 3 bodov na priebežnej 7. priečke, no pred sebou má štyri mužstvá s tromi odohranými súbojmi.

Pred vzájomnou konfrontáciou medzi Plavnicou a Ružomberkom, hovoria papierové predpoklady v prospech hostí cestujúcich na súperovu pôdu s jasným zámerom postúpiť. Druhé kolo sa tak, ako väčšina kôl Slovnaft Cup-u, hrá na jedno víťazné stretnutie a výhodu domácej pôdy má tím z nižšej súťaže, ktorý rozhodne nebude chcieť zadarmo prenechať postup svojmu súperovi. Naopak, Ružomberčania nechcú pripustiť drámu. Nie sú to ľahké zápasy, ale jednoznačne máme úlohu v tomto zápase postúpiť,“ povedal pred stretnutím Norbert Hrnčár.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK