12.8.2016

Preview: Najlepšou pozvánkou sú predchádzajúce výkony a výsledky

V sobotu 13. augusta 2016 o 19:00, odohrá Ružomberok domáci zápas 5. kola Fortuna ligy so Slovanom Bratislava. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho mužstva Norbertom Hrnčárom.

Liptáci v zatiaľ poslednom ligovom súboji zvíťazili v Myjave 3:1 a v utorok sa predstavili v Plavnici, kde odohrali 2. kolo Slovnaft Cup-u. V pohárovom súboji zdolali tamojší tím 6:1 a tak bez problémov postúpili do 3. kola. V ňom si zmerajú svoje sily s Bardejovom. „Našou povinnosťou bol postup a to sme splnili, takže odchádzali sme spokojní,“ spomenul si tréner na posledné stretnutie svojich zverencov.

V pohárovom súboji dostal priestor aj Michal Faško, ktorý od začiatku sezóny odohral v lige len 35 minút. Mládežnícky reprezentant sa za dôveru odvďačil tromi gólmi, čím sa výraznou mierou podieľal na víťazstve favorizovaného mužstva. „V tíme je konkurencia a je dobre, že sa v zápase presadil, ale nie je to o jednom hráčovi. Vždy je to o tíme,“ povedal lodivod mužstva spod Čebraťa.

Norbert Hrnčár viedol Ružu v minulom kole proti svojmu poslednému zamestnávateľovi z Myjavy. Teraz ho čaká konfrontácia so Slovanom Bratislava. S klubom z hlavného mesta sa spája jeho hráčska kariéra. Ako si spomína na ročník 1998/99, kedy sa so spoluhráčmi tešil v belasom drese zo zisku double? „Ako na veľmi dobrý. V tom ročníku sme vyhrali titul, vyhrali pohár, takže mám veľmi príjemné spomienky,“ prezradil šéf ružomberského realizačného tímu.

Ak sa pozrieme na ligovú tabuľku, Ružomberku v nej patrí so ziskom 7 bodov priebežná 4. priečka, pričom rovnaký bodový zisk má 5. Myjava a o bod viac získala 3. Podbrezová. Náš aktuálny súper Slovan Bratislava si síce v pohárovej Európe nepočínal podľa svojich predstáv, od začiatku sezóny už zaznamenal trénerskú výmenu, no výsledky v lige tomu nenasvedčujú. Belasí získali v štyroch súbojoch 9 bodov, patrí im druhé miesto so stratou jedného bodu na 1. Žilinu a s jednobodovým náskokom pred 3. Podbrezovou. „Je to Slovan a to je a vždy bude zvučné meno. Je to atraktívny súper. Momentálne sú druhí v tabuľke, takže kvalita tam je. Slovan je Slovan,“ povedal kormidelník mužstva z centra dolného Liptova na adresu aktuálneho súpera, od ktorého delia Ružu dva body.

Na stretnutí môžeme očakávať sympatickú návštevu. Do Ružomberka tentokrát zavíta aj súťaž „15-tisícová strela“ a traja šťastlivci budú mať možnosť na trávniku cez polčasovú prestávku zabojovať o výhru 15 000€ od stávkovej spoločnosti Fortuna. Prvoradým lákadlom však musí byť samotný futbal. Liptáci sa počas predchádzajúcich stretnutí prezentovali sympatickou ofenzívnou hrou a ak sa na tom nič nezmení ani v sobotu, diváci sa majú na čo tešiť. „Myslím, že sme ich pozvali výkonom aj výsledkom v Myjave a takisto v pohári v Plavnici. Myslím, že to boli najväčšie pozvánky na sobotný duel, ktorý môže byť veľmi zaujímavý a atraktívny,“ povedal Norbert Hrnčár, pričom aj teraz bude mať k dispozícii všetkých hráčov, okrem Tomáša Geráta, ktorý má zdravotné problémy.

Zápas sledujeme naživo!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK