14.8.2016

Marek Sapara: „Poraziť Slovan je veľká vec“

Ružomberok v 5. kole Fortuna ligy privítal na svojom trávniku bratislavský Slovan, nad ktorým zvíťazil 3:2. Po stretnutí predstúpil pred novinárov ako prvý Marek Sapara.

Liptáci vyhrávali v 56. minúte stretnutia už 3:0, keď sa o ich góly postarali Ján Maslo a Jakub Mareš, ktorý skóroval dvakrát. Domáci celok si následne vypracoval aj ďalšie šance, tie však nepremenil a v závere dvakrát inkasoval. V 81. minúte sa presadil Tamás Priskin a v poslednej minúte riadneho hracieho času sa prezentoval nádhernou ďalekonosnou strelou Joeri De Kamps, ktorou znížil na 3:2. Zápas sa preto v závere zdramatizoval, no Ružomberčania si tri body postrážili.

Mužstvo spod Čebraťa čakalo na víťazstvo s týmto súperom dlhší čas. Naposledy ho zdolalo na jeho pôde v závere sezóny 2013/14, doma sa však tešilo z ligového víťazstva nad celkom z hlavného mesta v jesennej časti sezóny 2011/12, odvtedy doma vyhralo nad Slovanom len v pohárovom štvrťfinále v jeseni 2012, kedy mu však víťazstvo 3:1 v konečnom účtovaní nestačilo na postup. Samozrejme, keď vyhráte so Slovanom, veľkým mužstvom, či sa im darí, či nie, poraziť Slovan je veľká vec. Ani som to nevnímal, že je to až po piatich rokoch, ale samozrejme tri body sú tri body. Aj keď sme si to parádne skomplikovali v závere, čo je nepochopiteľné, ale o to viac si musíme uvedomiť, že aj jedna jediná malá chybička, aj jeden kontaktný gól, keď vyhrávate 3:1, môže skomplikovať zápas, potom príde jedna krásna strela a ten zápas je o niečom inom. Musíme sa z toho poučiť, ale chvalabohu máme tri body a to je dôležité,“ povedal ružomberský kapitán.

Tím z centra dolného Liptova bol väčšinu zápasu lepším mužstvom a v istých fázach hry to vyzeralo, že sa tento súboj môže skončiť výrazným gólovým rozdielom. Lenže v závere sa Belasým podarilo duel zdramatizovať. Myslím si, že do toho gólu, čo sme dostali, sme súpera do ničoho nepustili. Možno ak som zabudol na nejakú strelu alebo niečo, ale myslím si, že sme absolútne kontrolovali zápas a boli sme lepší. Myslím si, že sme si absolútne zaslúžili tieto tri body,“ skonštatoval Marek Sapara.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK