29.8.2016

Marek Sapara sa po góle tešil s deťmi a manželkou

V sobotnom zápase 7. kola Fortuna ligy Ruža doma zvíťazila 4:0. O svoje pocity sa s nami po stretnutí podelil kapitán mužstva Marek Sapara.

Ružomberčania otvorili skóre v 15. minúte, kedy Erik Daniel prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Ďalší gól už do konca polčasu nepadol. Chceli sme odčiniť prehru v Trenčíne. Od začiatku zápasu sme išli za týmto jedným cieľom. Bohužiaľ v prvom polčase sme si trochu komplikovali situáciu, pretože sme vyhrávali len 1:0. Myslím si, že sme mali dosť príležitostí na to, aby sme dali druhý ukľudňujúci gól, ktorý prišiel až v druhom polčase. Celkovo sme však vyhrali úplne zaslúžene a Michalovce sme do ničoho nepustili,“ povedal stredopoliar tímu spod Čebraťa.

Za stavu 1:0 hrozili Liptáci štandardnými situáciami. Ich exekútorom bol kapitán Marek Sapara, ale sľubné centre sa nepodarilo jeho spoluhráčom usmerniť do siete. Trénujeme štandardky, sú cielené a keď sú dobre kopnuté, hráči bežia tam, kde majú bežať a lopta príde tam, kde má prísť, tak to vychádza. Myslím, že nám to vynikajúco vychádzalo. Trošku som bol smutný, že sme z tých príležitostí nedali gól,“ spomína si skúsený futbalista.

V 51. minúte vybojovali domáci hráči ďalší priamy kop z nebezpečnej pozície. Tentokrát už Marek Sapara zvolil strelu k bližšej žrdi a spravil dobre, pretože lopta skončila v sieti a Ruža vyhrávala 2:0. Bola to pozícia aj na center. Práve to som aj využil. Prišiel za mnou Jano Maslo a dohodli sme sa čo ideme urobiť. Rozhodol som sa, že idem strieľať a chvalabohu mi to tam konečne padlo po veľmi dlhej dobe na ružomberskom štadióne. Som veľmi rád, že sme potešili ľudí a dúfam, že nabudúce ich príde ešte viac,“ zaželal si futbalista obliekajúci dres s číslom dvadsaťsedem.

Strelec druhého ružomberského gólu bežal okamžite po úspešnej exekúcii štandardnej situácie k svojej rodine. Nezabudol pritom ani na svoje tradičné gesto, bozkávanie ruky. Na ruke mám vytetované meno manželky. Vždy keď dám gól, tak ju pobozkám. Utekal som k deťom, ktoré tu dnes boli a som veľmi rád, že to videli. Hlavné je, že videli, že Ružomberok získal tri body,“ tešil sa rešpektovaný tvorca hry.

Šesť minút po druhom presnom zásahu sa presadil utešenou strelou spoza pokutového územia Martin Nagy a v 82. minúte Jakub Mareš uzavrel skóre na konečných 4:0. Ruža sa tak tešila z ďalšieho dôležitého víťazstva a hostia hrajúci s oklieštenou defenzívou odchádzali bez bodu. Zistili sme až po zápase, že majú nejaké problémy. Chystali sme sa na to, že vzadubudú tí Španieli. Pripravovali sme sa na Michalovce v plnej zostave. Myslím si, že sme sa na to dobre pripravili, či oni tam mali problémy alebo nemali, to nás nezaujímalo. Pozerali sme sa sami na seba, pretože v Trenčíne nám zápas nevyšiel, robili sme veľmi veľa chýb. Keď ich urobíte v Trenčíne, tak ten zápas ani nemohol inak dopadnúť. Teraz sme to odčinili a vyhrali sme zaslúžene,“ dodal Marek Sapara.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK